İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde artan yetersiz beslenme ve açlık ölümlerine rağmen bölgede "kıtlık olmadığını" iddia etti. Ordunun Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT), Gazze'deki insani durumla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Gazze'deki insani durumun zor olduğu kabul edildi, ancak bölgede "gıdaya erişim sorunu" olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Gazze'ye giden su miktarında herhangi bir sorun bulunmadığı ifade edildi. Ancak, Gazze topraklarının yaklaşık %75'inin İsrail ordusunun işgali altında olduğu ve 2 milyondan fazla Filistinlinin yalnızca %25'lik bir alana sıkıştığı belirtildi.
Filistinlilerin yaklaşık 360 kilometrekare alana sahip Gazze'nin sınırlı alanında yaşadığı ve bunun sonucu olarak hijyen gibi pek çok sorunun ortaya çıktığı kabul edildi. İnsani durumun iyileştirilmesi için Birleşmiş Milletler'in (BM) eleştirildiği açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'ün, yakında Gazze'ye havadan yardım indirmeye başlayacağı bildirildi.
Öte yandan, Gazze'de son günlerde yaşanan yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı kaydedildi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana 83'ü çocuk olmak üzere 122 Filistinli, yetersiz beslenme ve açlık sebebiyle yaşamını yitirdi.