İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki Arava bölgesinde "doğudan gelen" bir insansız hava aracına (İHA) müdahale ettiğini duyurdu. Ordunun X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerinin bu İHA'yı engellediği bildirildi.
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, müdahale edilen İHA'nın Yemen'den atıldığı tespit edildi. Yemen'deki İran destekli Husiler, Kasım 2023'ten bu yana "Gazze ile dayanışma" amacıyla İsrail'e sıkça füze ve İHA saldırıları düzenliyordu.
Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının yürürlüğe girmesi sonrasında Husiler, İsrail'e yönelik füze ve İHA saldırılarına ara vermişti. Ancak, Hamas ile ateşkesi bozmasının ardından İsrail'i yeniden hedef almayı sürdürdükleri belirtiliyor.