DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,2 -0,08%
ALTIN
5.959,78 -1,05%
BITCOIN
3.830.429,8 -1,18%

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Gözaltılar Gerçekleştirdi

İsrail ordusu, Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarla onlarca Filistinliyi gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 07.04.2025 11:07
Güncelleme Tarihi: 07.04.2025 11:07

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Gözaltılar Gerçekleştirdi

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın kent ve beldelerine düzenlediği baskınlar sonucunda onlarca Filistinliyi gözaltına aldı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, operasyonlar; Nablus, Ramallah, Kalkiliya ve Doğu Kudüs bölgelerini kapsamaktadır.

A.A. muhabirine aktarılan bilgilere göre, Ramallah kentindeki el-Celezon bölgesi ve Kalkiliya kenti başta olmak üzere birçok noktada baskınlar gerçekleştirilmiştir. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin bu baskınlar sırasında evlerde arama yaparak, kasıtlı bir şekilde ev eşyalarını tahrip ettiklerini ve çok sayıda Filistinliyi sorgulamak üzere gözaltına aldıklarını bildirmiştir.

Kalkilya kentine yapılan baskında en az 7 Filistinli gözaltına alındığı kaydedilmektedir. 7 Ekim 2023'te başlayan Gazze Şeridi'ndeki saldırıların ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış gözlemlenmektedir.

Bu süre zarfında, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda toplam 169'u çocuk olmak üzere 944 Filistinli yaşamını yitirmiş, yaklaşık 7 bin kişi yaralanmış ve 15 bin 700 kişi gözaltına alınmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı