İsrail'in Sana'ya Hava Saldırılarında 2 Kişi Öldü, 35 Kişi Yaralandı
İsrail ordusunun Yemen'in başkenti Sana'ya düzenlediği hava saldırılarında 2 kişi hayatını kaybetti ve 35 kişi yaralandı, Yemen merkezli El-Mesira televizyonu bu bilgiyi yayımladı.
Olayın Detayları
El-Mesira'nın aktardığına göre, saldırılar Sana'nın orta kesimindeki 60. Cadde üzerindeki Yemen petrol şirketine ait yakıt deposu ile kentin güneyinde bulunan bir elektrik santraline yönelik gerçekleştirildi. Yakıt deposuna düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre can kaybı ve çok sayıda yaralanma kaydedildi.
Resmî Açıklamalar ve Yetkililer
İsrail ordusunun açıklamasında, Sana'da Başkanlık Sarayı'nın bulunduğu askeri yerleşke ile iki elektrik santrali ve bir yakıt deposunun vurulduğu duyuruldu.
Yemen'e düzenlenen hava saldırılarını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yisrael Katz ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ile birlikte Hava Kuvvetleri'nin komuta merkezinden takip ettiği bildirildi.
Olay, kente yönelik altyapı hedeflerini ve sivil kayıplara ilişkin endişeleri öne çıkarıyor; saldırının bölgedeki insani durum ve enerji altyapısı üzerindeki etkileri yakından izleniyor.
İsrail ordusunun Yemen’in başkenti Sana’da yakıt deposuna düzenlediği hava saldırısında 2 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı. Saldırının hedefi olan 60. Cadde’deki depoda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, bölgeden yoğun alev ve dumanlar yükseldi.