DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,2 -0,09%
ALTIN
5.910,73 0,14%
BITCOIN
3.743.956,26 0%

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: 5 Ölü, 18 Yaralı

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 5 kişi yaşamını yitirirken, 18 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 28.03.2025 17:57
Güncelleme Tarihi: 28.03.2025 17:57

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: 5 Ölü, 18 Yaralı

İsrail ordusunun 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkesten sonra gerçekleştirdiği hava saldırıları, Lübnan'ın güneyinde ciddi bir kayıp yaşanmasına yol açtı. Resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırılar sonucunda toplam 5 kişi hayatını kaybetti ve 18 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Nebatiye kentine bağlı Kefr Tebnit beldesine düzenlenen saldırılarda 3 kişinin, biri kadın, yaşamını yitirdiği belirtildi. Ayrıca, Nebatiye'nin Yahmur eş-Şıkeyf beldesini hedef alan hava saldırısında ise 2 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki uçuşlarını sürdürdüğünü bildirdi. Tel Aviv yönetimi, hava saldırılarını, İsrail'in kuzeyine roket atıldığı iddiasıyla başlattıklarını ifade etti ve bu kapsamda başkent Beyrut'un güneyine de saldırıda bulundu.

Bu saldırı, 27 Kasım 2024 tarihinden bu yana Beyrut'a düzenlenen ilk bombardıman olma özelliği taşıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı