İsrail'in Gazze Üzerindeki Etkileri
Filistin asıllı doktor Gassan Ebu Sitte, İsrail’in Gazze’deki sağlık sistemini hedef almasının, mevcut çatışmanın ciddi sonuçları olduğunu belirtmiştir. Glasgow Üniversitesinin Rektörü olan Ebu Sitte, bu durumun soykırım projelerinin bir parçası olarak değerlendirildiğini vurgulamaktadır.
Modern Savaş Tarihinde Eşine Az Rastlanır Bir Durum
Ebu Sitte, modern savaş tarihinde sağlık sistemlerinin sistematik olarak yok edilmesinin, savaşan orduların doktrininin merkezinde yer aldığına dikkat çekerek, bu tür uygulamalarının savaşın doğası gereği tehdit oluşturduğunu belirtti. Bunun yaninda, sağlık sistemi üzerindeki bu saldırıların, sivil halkın sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade etti.
Bir Soykırım Projesinin Hazırlığı olarak Sağlık Sisteminin Yıkımı Ebu Sitte, bu durumu soykırım projesinin bir ön hazırlığı olarak nitelendirirken, çatışmanın yalnızca askeri boyutlarıyla sınırlı olmadığını, biyo-sosyal etkilerinin de derinlemesine incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.