İsrail'de alıkonulan 14 Türk vatandaşının ülkeye dönüşü için çalışmalar devam ediyor
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail güçlerince Küresel Sumud Filosu teknelerinde alıkonulan 14 Türk vatandaşının Ürdün üzerinden Türkiye'ye dönüşü için yürütülen çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Keçeli, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, 4 Ekim günü gerçekleştirilen özel uçak seferiyle 36 vatandaşımızın ülkeye sağ salim döndüğünü hatırlattı ve halen İsrail'de tutulan 14 vatandaşımızın, yarın Ürdün üzerinden ülkemize gelebilmeleri için çalışmalarımız sürüyor bilgisini paylaştı.
Sözcü, sürece ilişkin detayların bugün içinde netleşmesini beklediklerini belirtti.
Küresel Sumud Filosu ve yaşananlar
Küresel Sumud Filosu, İsrail'in ablukasını kırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan bir oluşum. Filonun tekneleri 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşmıştı.
İsrail ordusunun filoya müdahalesi sonucu 42 gemiye el konuldu ve gemilerde bulunan yüzlerce uluslararası aktivist gözaltına alınarak ülkenin güneyindeki Ketziot Hapishanesi'ne nakledildi.
Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo özelliğini taşıyor.