Batı Şeria'da Yeni Bir Ölüm Olayı
İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya kentine düzenlediği baskın sırasında açılan ateş sonucu bir Filistinli yaşamını yitirdi.
Baskın Detayları
Filistin devlet televizyonuna göre, İsrail askerleri, Filistinli genç Bera Miskavi'nin bulunduğu evi kuşatarak yoğun ateş açtı. Bu saldırı sonucunda Miskavi hayatını kaybetti.
Görgü Tanıklarının İfadeleri
Olay yerinde bulunan görgü tanıkları, saldırı sonucunda evin büyük hasar gördüğünü ve kan ile yıkıntılar içinde kaldığını bildirdi.
Gözaltılar ve Son Durum
Baskın sırasında İsrail askerleri 2 Filistinliyi de gözaltına aldı. İlgili kaynaklar, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısının 938'e yükseldiğini aktardı.