Emniyet Genel Müdürlüğü, Isparta'da Aralık ayındaki KGYS kayıtlarını paylaştı
Isparta il merkezinde Aralık ayında meydana gelen trafik kazaları, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Yayınla eşlik eden mesajta "Biraz daha dikkatli olsalardı bu kazalar olmayabilirdi" ifadesine yer verildi.
Birinci kaza: Park halindeki araca çarpma
Görüntülerin ilkinde, Kutlubey Mahallesi 118. Cadde’den 113. Cadde’ye dönen bir otomobil aniden yön değiştiriyor ve park halindeki başka bir araca çarpıyor. Kayıtlarda manevranın ani oluşu ve çevreye dikkatsiz bakışlar dikkat çekiyor.
İkinci kaza: U dönüşü sırasında çarpışma
İkinci görüntüde, Halıkent Mahallesi Polisevi Kavşağı’nda 'U' dönüşü yapmak isteyen bir otomobil ile seyir halindeki başka bir araç çarpışıyor. Kayıtta U dönüşü girişiminin trafik akışını yeterince değerlendirmeden yapıldığı izlenimi öne çıkıyor.
Üçüncü kaza: Kontrolsüz sokağa dönüş
Yayınlanan son kazada, Kutlubey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bir AVM’den çıkan otomobil ile kontrolsüz şekilde sokağa dönmek isteyen başka bir otomobil çarpışıyor. Kayıtlarda her iki aracın da manevra öncesi yeterli görünürlük ve koordinasyonu sağlamadığı görülüyor.
Yayımlanan görüntülerde ortak unsur olarak sürücü dikkatsizliği öne çıkıyor; Emniyet Genel Müdürlüğü'nün mesajı da bu gözlemi vurguluyor.
ISPARTA’DA ARALIK AYINDA MEYDANA GELEN VE KGYS (KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ) KAMERALARI TARAFINDAN KAYDEDİLEN TRAFİK KAZALARI YAYINLANDI.