İslahiye’nin Kurtuluşunun 105. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı
GAZİANTEP(İHA) – Gaziantep’in İslahiye ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Tören programı
Kutlama, kaymakamlık binası avlusunda gerçekleştirilen programla başladı. Protokolün çelenk sunmasıyla başlayan tören, ilk defa düzenlenen helikopter gösterisi ile devam etti. Alay Komutanı Kurmay Albay Burak Dedeoğlu koordinasyonunda yapılan gösteride 2 adet yerli üretim ATAK helikopter ve 1 adet Sikorsky helikopter tören alanından geçerek halkın ilgisini çekti.
Anma ve konuşmalar
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Soylu, geçtiğimiz günlerde askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan 20 askere rahmet dileyerek ailelerine ve Türk halkına başsağlığı temennisinde bulundu. Kaymakam Soylu, ilçenin kurtuluşunun önemine ilişkin konuştu ve günün anlamına vurgu yaptı.
Sembolik canlandırma ve katılımcılar
Törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile şehitler için dualar edildi; ilçenin kurtuluş anı sembolik olarak canlandırıldı. 'Bayrak' şiirini okuyan öğrenci İkraTürkel’i İlçe Kaymakamı Soylu tebrik ederek alnından öptü. Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Soylu, 106. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Burak Dedeoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Çeli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Feray Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Kemal Vural, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin yerel boyutu
Törenler, İslahiye'de hem kurtuluşun yıldönümünü anma hem de birlik ve dayanışma mesajı verme işlevi gördü. Programdaki anma ritüelleri, şiir ve sembolik canlandırmalar, ilçede hafızanın canlı tutulmasına katkı sağladı.
İSLAHİYE’NİN KURTULUŞUNUN 105. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI