Lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olarak herkesin beğenisini toplayan mercimek çorbasını bu tarifle denerseniz yalnızca dakikalar içersinde çorbanız hazır olacak. Ev yapımı hem içinizi hem masanızı ısıtacak mercimek çorbası yapmak oldukça basit.
MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ
- 1 tane havuç
- 1 tane kurusoğan
- 1 tane patates
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde ayçiçek yağı
- 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 6 su bardağı sıcak su
Üzeri için ise;
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde kuru nane
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
- Mercimek çorbası yapmaya geçerken ilk etapta tencerenizin içersine sıvı yağınızı ekleyerek başlayın.
- Tencereye koyduğunuz sıvı yağ kızdıktan sonra içerisine iri iri doğradığınız soğanları ekleyin ve güzelce kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine bir yemek kaşığı ölçüsünde ununuzu ekleyerek, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra havuç ve patatesleri iri iri parçalar şeklinde doğrayarak, tencerenin içersine alın ve soğan ile beraber kavurun.
- Tencerenize karabiber ve tuz ekleyin. Üzerine ise 1.50 su bardağı ölçüsünde mercimeğinizi ekleyin.
- Ardından tüm sebzeleri güzelce 2-3 dakika karıştırdıktan sonra 6 su bardağı ölçüsünde sıcak suyu yavaş yavaş tencerenize ilave edin.
- Tencerenizin kapağını kapatarak havuçlar ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Tüm sebzeler yumuşadığında ise pürüzsüz bir kıvam elde edilmesi için blenderdan geçirin.
- Daha sonra verdiğimiz sos malzemeleriyle sosunuzu hazırlayarak sıcak bir şekilde çorbanızı üzerine dökebilir ve servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...