Kerem'in defterindeki dilek evde hatıra oldu:
Kahramanmaraş'ta 15 Nisan'da gerçekleştirilen okul saldırısında yaşamını yitiren 10 yaşındaki Kerem Erdem Güngör'ün geride bıraktığı küçük notlar, ailesinin evinde bir anı tablosu gibi sergileniyor. Odanın duvarlarına asılan fotoğraflar, oyuncaklar ve kitaplar arasında en çok dikkat çekenlerden biri Kerem'in masal kitabına yazdığı söz: "Işınlanmak istiyorum ve savaşları durdurmak istiyorum".
Anne Yasemin Güngör'ün anlatısı:
Anne Yasemin Güngör, oğlunun vefatının üzerinden beş ay geçtiğini söyleyerek acılarının dinmediğini belirtti. "Günler geçtikçe bu acı asla azalmıyor. Tam tersi, daha çok derinden hissetmeye devam ediyoruz" diyen Güngör, inançla teslim olduklarını ifade etti ve oğullarını "sevgili Peygamberimize yoldaş olarak gönderdik" sözleriyle anlattı. Evde Kerem'in her köşede hatırasının bulunduğunu, fotoğrafların odalarda her dakika asılı olduğunu söyledi.
Güngör, Kerem'in kişiliğine dair şu anekdotları paylaştı: "Kerem, kanı şirin bir çocuktu. Pamuk gibi yanakları vardı, öpmeye kıyamazdım. Çok yüreği sevgi dolu bir çocuktu. Asla egoist bir çocuk değildi. Çok merhametliydi." Annenin aktardığı küçük örnekler, çocuğun insanlara ve arkadaşlarına gösterdiği duyarlılığı gözler önüne seriyor.
Ailenin beklentileri ve hukuki süreç:
Aile, yaşadıkları kaybın ardından hem manen hem de hukuken takipçi olacaklarını vurguluyor. Anne Güngör, "Her türlü hukuki süreçteki mücadelemize devam edeceğiz" diyerek hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi. Bununla beraber aile, benzer acıların tekrar yaşanmamasına dair temennilerini de dile getirdi: "Ailemizden sonra, evimizden sonra en güvendiğimiz okul yuvalarına yavrularımız neşeyle, huzurla, mutlulukla gitsin inşallah."
Kerem'in defterine düşürdüğü kısa ama güçlü dilek, ailesinin anlattıklarıyla birlikte hem evde hem de kamu vicdanında bir hatıra olarak kalacak. Küçük bir çocuğun savaşlara çözüm bulma isteği, hafızalarda merhamet ve kayıp duygusunu taze tutuyor.
ANNE YASEMİN GÜNGÖR, OĞLUNUN VEFATININ ÜZERİNDEN BEŞ AY GEÇTİĞİNİ VE ACILARININ DİNMEDİĞİNİ İFADE ETTİ