İran, İngiltere, Almanya ve Fransa ile Nükleer Görüşmelere Devam Ediyor

İran, Avrupa'nın nükleer müzakerecileriyle teknik toplantılara başladı. Görüşmeler Cenevre'de gerçekleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 29.03.2025 01:01
Güncelleme Tarihi: 29.03.2025 01:01

İran, İngiltere, Almanya ve Fransa ile Nükleer Görüşmelere Devam Ediyor

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları olan Almanya, İngiltere ve Fransa ile nükleer konusunda uzmanlar düzeyinde görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Garibabadi, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "İran ile üç Avrupa ülkesinin diplomatik temsilcileri arasında dördüncü tur görüşmelerde varılan mutabakat çerçevesinde, dört ülke arasında nükleer konu ve yaptırımların kaldırılması konusunda teknik görüşmeler, perşembe günü Cenevre'de uzmanlar düzeyinde gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, 3 Mart tarihinde yaptığı açıklamada İngiltere, Almanya ve Fransa (E3) ile nükleer görüşmeleri sürdürme konusunda mutabakata vardıklarını belirtmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı