Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,51 0,14%
EURO
34,9 0,23%
ALTIN
2.427,24 0,03%

İran'ın İsrail saldırısına 'sessiz kaldılar' yorumuna yanıt bizzat Ankara'dan geldi!

İran ile İsrail arasında artan gerilimde yapılan İHA ve füze saldırısında Ankara'nın sessiz kaldığı iddia edilmişti. Bunun üzerine Ankara'dan bizzat yanıt geldi.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 17:25
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 17:25

İran'ın İsrail saldırısına 'sessiz kaldılar' yorumuna yanıt bizzat Ankara'dan geldi!

İran’ın İsrail’e insansız hava aracı ve füze saldırılarının ardından yayılan “Ankara ilk etapta sessiz kaldı” iddialarına diplomatik kaynaklar açıklama yaptı. 

Ankara’daki diplomatik kaynaklardan gelen yeni haberlerde dünya gündemindeki İran ve İsrail çatışmasına yer verildi. İran’ın İsrail’e insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırılarına “Ankara’nın en başta sessiz kaldığı” öne sürülürken, diplomatik kaynaklar veto yanıtı verdi. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Ankara’nın sessiz kalmadığı, ilk aşamada bu konuya yönelik bir aksiyon almaya gerek görülmediği kaydedildi. Her şeyin öngörüldüğü şekilde geliştiğini aktaran Ankara kaynakları, İsrail hariç tüm taraflarla telefon trafiği yürütüldüğünü ifade etti. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ABD’li mevkidaşı Antoni Blinken ile de görüşme yaptığı vurgulanırken, açıklanmayan birçok telefon görüşmesi olduğu da aktarıldı. Süreçle ilgili yol haritasının oluşturulup gözlem yapıldığı eklenirken, ABD ve Tahran arasında özellikle mesajlaşmalar yapıldığı vurgulandı. 

Arabuluculuktan çok diplomatik bir sürecin devam ettiği aktarılırken, ABD’nin bazı mesajlarının İran’a, İran’ın bazı mesajlarının da ABD’ye Ankara tarafından ulaştırıldığı kaydedildi.