İran'da, İsrail'in ülkeye yönelik saldırılarının ardından İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ülke genelinde internet kısıtlaması uygulandığını duyurdu. Kısıtlamanın, mevcut olağanüstü durum nedeniyle alındığı belirtildi.
Kısıtlamanın, durum normale döndüğünde kaldırılacağı ifade edilirken, bu kararın arkasında yatan nedenler arasında yaşanan güvenlik endişeleri yer alıyor.
İsrail'in Saldırıları
İsrail, sabah saatlerinde İran'ın başkenti Tahran ile birlikte Tebriz, İsfahan gibi birçok kente saldırılar düzenledi. Özellikle Natanz Nükleer Tesisi hedef alındı. Saldırılar sonrası nükleer tesiste herhangi bir sızıntı olmadığı bildirildi.
Söz konusu saldırılarda, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ve Hatemul Enbiya Merkezi Karargah Komutanı Gulamali Reşid gibi üst düzey askeri yetkililerin yanı sıra 6 nükleer bilim insanının hayatını kaybettiği aktarılıyor.
Ayrıca, saldırıların sivil yerleşim alanlarına da zarar verdiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bilgisi yer alıyor.