İran'da 12 Şubat'ta Öğrenci Ölümü Olayının Failleri Yakalandı

İran'da 12 Şubat'ta bir öğrencinin öldürüldüğü olayın failleri yakalandı. Soruşturma devam ediyor.

Yayın Tarihi: 16.02.2025 02:19
Güncelleme Tarihi: 16.02.2025 02:19

İran'da 12 Şubat'ta Öğrenci Ölümü Olayının Failleri Yakalandı

İran'da Protestolara Yol Açan Öğrenci Ölümü Olayında Failler Yakalandı

İran'da protestolara neden olan ve 12 Şubat'ta bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği olayla ilgili faillerin yakalandığı bildirildi. Iran devlet televizyonunun aktardığına göre, İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, Emir Muhammed Haliki adlı öğrencinin Tahran Üniversitesi yurdunun yakınında öldürülmesine ilişkin faillerin tespit edildiğini açıkladı.

Soruşturma Devam Ediyor

Cihangir, olayın akabinde savcılığın hemen harekete geçtiğini ve faillerin gözaltına alındığını duyurdu. Cihangir, “Son gelen bilgilere göre failler gözaltında ve sorgulanıyor,” ifadelerini kullandı.

Protestoların Arka Planı

Tahran Üniversitesi yurtlarında incelemelerde bulunan Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Hüseyin Simayi Sarraf, olayın ardından gerçekleşen protestoların siyasi bir eylem olmadığını belirterek, protesto eden öğrencilere dava açılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Sarraf, “Gösterici bazı öğrenciler kendi haklarında dava açılmasından endişe duyuyorlardı, biz de buna müsaade etmeyeceğimizi söyledik” şeklinde konuştu.

Güvenlik Önlemleri Arttırılıyor

Güvenlik tedbirlerinin artırılacağını dile getiren Sarraf, üniversite çevresindeki güvenlik durumunu iyileştirmek amacıyla gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. “Bugün üniversitenin güvenlik açığı bulunan noktalarına iki kiosk kurulacak ve üniversite yollarının güvenliğinin sağlanması amacıyla kameralar yerleştirilecek” dedi.

İlgili olayda Tahran Üniversitesi Yurtlar Genel Müdürü, güvenliği sağlayamamakla suçlanarak istifa etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı