İran Büyükelçiliği Çalışanının Cenazesi Suriye'den İran'a Nakledildi

İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de öldürülen büyükelçilik çalışanı Davud Biteref'in cenazesinin ülkesine nakledildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 21.12.2024 20:12
Güncelleme Tarihi: 21.12.2024 20:12

İran Büyükelçiliği Çalışanının Cenazesi Suriye'den İran'a Nakledildi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Suriye'nin başkenti Şam'da 8 Aralık'ta aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Davud Biteref'in cenazesinin İran’a nakledildiğini açıkladı.

Bekayi, resmi bir yazılı açıklama yaparak, Biteref’in saldırıya uğradığı saatlerde meydana gelen olayı “terör saldırısı” olarak tanımlayarak kınadı. Ayrıca, cenazenin kimlik tespitinin yapıldığını ve tamamlanan işlemler ardından İran’a getirildiğini bildirdi.

Bekayi, Biteref’in ailesine başsağlığı dileyerek, Suriye’nin geçici hükümetinin “olayın faillerini bulma, yargılama ve cezalandırma sorumluluğu” olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanlığının diplomatik ve uluslararası kanallarla konuyu yakından takip ettiğini de belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı