DOLAR
42,6 -0,03%
EURO
50,17 -0,7%
ALTIN
5.827,79 -0,57%
BITCOIN
3.817.666,84 3,01%

İran Basını: Çaharmahal Bahtiyari Eyaletinde İsrail'e Ait F-35 Uçağının Düşürüldüğü İddia Ediliyor

İran basını, Çaharmahal Bahtiyari eyaletinde İsrail'e ait bir F-35 savaş uçağının düşürüldüğünü ve pilotunun ele geçirildiğini öne sürdü.

Yayın Tarihi: 17.06.2025 22:19
Güncelleme Tarihi: 17.06.2025 22:19

İran Basını: Çaharmahal Bahtiyari Eyaletinde İsrail'e Ait F-35 Uçağının Düşürüldüğü İddia Ediliyor

İran basınında yer alan haberlere göre, ülkenin Çaharmahal Bahtiyari eyaletinde bir İsrail F-35 savaş uçağı düşürüldü ve pilotu ele geçirildi. Bu iddia, Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen "Sepah Pasdaran" Telegram hesabından kaynaklanan yerel haberlerle gündeme geldi.

Haberde, olayın Ben ilçesine bağlı dağlık bölgede meydana geldiği belirtilirken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı duyuruldu.

İran, geçmişte de iki İsrail pilotunun, biri kadın olmak üzere, yakalandığını iddia etmişti. Ancak bu iddiaların doğruluğu henüz bağımsız kaynaklarca teyit edilmemiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı