Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Irak ve Suriye'ye hava hareketları devam ediyor! Hedefler imha edildi, çok sayıda terörist öldürüldü

Mehmetçik, 12 Ocak'ta verdiğimiz 9 şehidimiz akabinde hain terör örgütüne bedel ödetmeye devam ediyor

Yayın Tarihi: 14.01.2024 09:03
Güncelleme Tarihi: 14.01.2024 09:03

Irak ve Suriye'ye hava hareketları devam ediyor! Hedefler imha edildi, çok sayıda terörist öldürüldü

12 Ocak'ta şehit düşen 9 askerimiz sonrasında başlatılan kara ve hava harekatları ile ilgili an be an açıklamalar Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı resmi X sayfasından yapılan açıklamada Irak'ın kuzey kesminde bulunan Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerine ağır bombardıman saldırılarının devam ettiği belirtilirken, 25 hedefin imha edildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK terörist örgütü ve diğer teröristlerin etkisiz hali getirildiği açıklandı. MSB tarafından güvenlik güçlerine ve halka olan saldırıların yok edilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler anlaşmasına bağlı olarak meşru müdafaa haklarını kullandıkları açıklanırken, geçtiğimiz gün saat 21.00 itibariyle hava harekatlarının başladığı belirtildi.

ASKR

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER DE ÖLDÜRÜLDÜ

Düzenlenen hava harekatları ile bölücü terör örgütü mensuplarının ve üst düzey yöneticilerinin yer aldığı mağara, sığınak ve malzeme deposu gibi barınakların imha edildiği ve çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla operasyonların devam edeceği açıklamasını yapan Milli Savunma Bakanlığı bu harekatlar sırasında sivil halk ve tarihi kültürel varlıklara zarar verilmemesi için bütün tedbirlerin alındığı sözlerine eklerken, şehitlerimizin kanı yerde kalmadı dedi.