boğatepe geçidi'nde kara yolu üzerinde yürüyen domuz sürüsü görüntülendi

Kars-Göle kara yolunun Boğatepe Geçidi'nde bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan çok sayıdaki yaban domuzu, kısa süreliğine kara yolunu kapattı.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 08:59
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 09:01

boğatepe geçidi'nde kara yolu üzerinde yürüyen domuz sürüsü görüntülendi

Boğatepe Geidi'nde yaban domuzu sürüsü yolda görüldü

Kars ile Göle arasındaki kara yolunda seyir halinde olan bir vatandaş, Kars-Göle karayolu üzerindeki Boğatepe Geçidi'nde karşısına çıkan çok sayıda yaban domuzunu fark etti. O anlar vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

Görüntülerin ayrıntıları:

Kayda yansıyan görüntülerde, sürü halinde hareket eden domuzların yol boyunca peş peşe koşarak karşıya geçtiği görülüyor. Hayvanlar bir süre kara yolunda hareket ettikten sonra yol kenarındaki araziye doğru yönelip gözden kayboldu.

Yol güvenliği ve gözlemler:

Görüntüler, özellikle gece ya da sisli havalarda sürü hayvanlarının kara yoluna çıkmasının trafik güvenliği açısından risk oluşturduğunu hatırlatıyor. Olay sırasında sürüye çarpma ya da ani fren gibi bir durum yaşanmadığı, vatandaşın yalnızca görüntü aldığı bildiriliyor.

Kaydedilen kısa görüntüler, bölgedeki yaban hayatının kara yollarıyla yakın temas halinde olduğunu ve sürü hayvanlarının zaman zaman yolları kullanabildiğini bir kez daha gösterdi. Yetkililerin ve sürücülerin böyle vakalara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

KARS’TA DOMUZ SÜRÜSÜ GÖRÜNTÜLENDİ

KARS’TA DOMUZ SÜRÜSÜ GÖRÜNTÜLENDİ

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.