Bist 100
10.214,8 0%
DOLAR
32,2 0,09%
EURO
35,06 -0,15%
ALTIN
2.448,74 -0,27%

iPhone'u olanlara flaş uyarı! Apple'dan ağızları açık bırakan karar

Apple markası müşterilerini şaşırtan kararını açıkladı! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 16.03.2024 20:43
Güncelleme Tarihi: 16.03.2024 20:43

iPhone'u olanlara flaş uyarı! Apple'dan ağızları açık bırakan karar

Apple iPhone modelleriyle ilgili şaşırtıcı bir karar verdi! Bu uyarıları dikkate alın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

APPLE MARKASINDAN ŞAŞIRTAN KARAR

Appe markası Avrupa Birliği tarafından verilen teknolojik kararların uygulanabilmesi için internet sitelerinde yeni esneklikler getirileceğini paylaştı. Apple markası artık AB uygulamalarının Apple Store üzerinden satmak zorunda olmayacaklarını ve uygulamaların kendi internet sitelerinden indirilebileceğini duyurdu. 

apple şaşırtan kararları açıkladı

Apple tarafından alınan kararlar sonrasında uygulama geliştiricilerin kendi pazar yerini kurmalarına da izin verildiği ortaya çıktı. Bu şekilde doğrudan satışla Apple markası Apple Store faturalama sisteminden vazgeçmiş oldu ve komisyon ödemesi de yapmak zorunda kalmayacak. Geçtiğimiz günlerde AB tarafından alınan Dijital Pazarlar Yasası yürürlüğe girmişti. Alınan kararlarla birlikte yazılım ekosistemlerinin rakiplere açılması da zorunlu kılınmıştı. Bu kararlara uymayan markalara senelik küresel satışlarının yüzde 10'una kadar büyük ceza uygulamaları yapılacağı da açıklanmıştı.