İsaören'de 2026 gülaven hasadı başladı
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı İsaören Mahallesi'nde 2026 yılı şeftali hasadı, Gülaven çeşidinin toplanmasıyla başladı. Bölge uzun yıllardır meyvecilik hedefiyle öne çıkıyor; Gülaven'den sonra Kristalven çeşidinin de hasada girmesi bekleniyor.
hasat ve ürün durumu:
Mahallede üreticiler sabahın erken saatlerinden itibaren bahçelere girip Gülaven şeftalilerini topluyor. Yerel yetkililer ve muhtar, bu sezon rekoltenin yüksek olduğunu ve meyvelerin kalite bakımından olumlu sinyaller verdiğini belirtiyor.
fiyat, maliyet ve beklentiler:
İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, sezonun verim açısından oldukça iyi başladığını söyledi. Ulu, Gülaven şeftalisinin üreticiden çıkış fiyatının şu anda 20-25 TL arasında olduğunu ve yalnızca toplama maliyetinin kilogram başına yaklaşık 5 TL'yi bulduğunu ifade etti. Ulu, üreticilerin ürünlerini daha iyi fiyatlarla değerlendirebilmesi için ihracatın önünün açılmasını talep etti.
İsaören Mahallesi Muhtarı İsmail Çıbukcu ise meyve üretiminde bu yıl rekoltenin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Çıbukcu, ürünlerin değerlendirilmesi açısından bir aroma fabrikası kurulmasının üreticiye önemli katkı sağlayacağını, böyle bir tesisin özellikle sıkıntılı sezonlarda çiftçinin yükünü hafifletebileceğini söyledi ve herkesi İnegöl şeftalisini tatmaya davet etti.
BURSA’NIN İNEGÖL İLÇESİNDE 2026 YILI ŞEFTALİ HASADI BAŞLADI. REKOLTENİN YÜKSEK, ÜRÜN KALİTESİNİN İYİ OLMASINA RAĞMEN PİYASADAKİ DURGUNLUK VE DÜŞEN FİYATLAR ÜRETİCİYİ ZOR DURUMDA BIRAKTI. ÇİFTÇİLER, ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA ÜRÜNLERİNİ DÜŞÜK FİYATA SATMAK ZORUNDA KALDIKLARINI BELİRTEREK İHRACATIN ÖNÜNÜN AÇILMASINI İSTEDİ.