İnegöl'de gençlere uluslararası ticarette nitelik kazandırma programı başladı

İnegöl Belediyesi, SOGEP ve İMİDER iş birliğiyle Uluslararası Ticarette Nitelikli İşgücü Programı'nı başlattı; eğitimler 31 Ekim-13 Aralık 2026 arasında 80 saat sürecek, 30 öğrenci kabul edildi.

Yayın Tarihi: 03.11.2026 11:59
Güncelleme Tarihi: 03.11.2026 12:13

İnegöl'de gençlere uluslararası ticarette nitelik kazandırma programı başladı

Programın başlangıcı ve ortaklar

İnegöl Belediyesi tarafından SOGEP desteği ve İMİDER iş birliğiyle hayata geçirilen Uluslararası Ticarette Nitelikli İşgücü Programı'nda eğitimler başladı. Programa ilk derste katılım sağlayanlar arasında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Arı, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Bozkurt, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedim İncebay, BEBKA Ajansı Program Yönetim Birimi Başkan Vekili Mehmet Üner, Mobilyacılar Odası Başkanı Yasin Altuntepe, İMİDER Başkanı Çağdaş Çelik ve İnegöl İşkur Müdürü Ahmet Baştürk yer aldı.

Başvuru, seçim ve eğitim takvimi:

Programa başvurular 5-9 Ekim tarihlerinde alındı. Toplam 94 başvuru arasından gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda 30 öğrenci kabul edildi. Eğitimler 31 Ekim-13 Aralık 2026 tarihleri arasında, toplam 6 hafta ve 80 saat süreyle planlandı. Eğitimler, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM) tarafından verilecek ve ilk ders geçtiğimiz hafta sonu başladı.

Başkan Taban'ın öğrencilere mesajı:

Programa katılarak öğrencilerle buluşan Alper Taban, gençlerin mesleki gelişimi ve istihdamına katkı sunacak projeleri önemsediklerini vurguladı. Taban, İnegöl'ün ticaret geleneğine dikkat çekerek şunları ifade etti: burada güzel bir iş birliği var; İnegöl mayasında ticaret olan ender şehirlerden biri. Bir firma geçen yıl 25 milyon dolar ihracat yaptı; Erzurum ise 2026'da 26 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Taban, bunun yeterli olmadığını belirterek Ticaret Odası, sektör temsilcileri ve üniversitelerle güç birliği yapmanın önemini anlattı ve gençlerin hedeflerine ulaşmak için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Başkan ayrıca İnegöl'ü bir fırsat şehri olarak tanımladı ve nitelikli işgücü yetiştirme hedefiyle yürütülen bu organizasyonun önemini vurguladı. Tüm paydaşlara teşekkür eden Taban, programın başlangıcının hayırlı olmasını diledi.

İNEGÖL BELEDİYESİ TARAFINDAN SOGEP DESTEĞİ VE İMİDER İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN ULUSLARARASI...

İNEGÖL BELEDİYESİ TARAFINDAN SOGEP DESTEĞİ VE İMİDER İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN ULUSLARARASI TİCARETTE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ PROGRAMI'NDA EĞİTİMLER BAŞLADI. PROGRAMIN İLK DERSİNE KATILAN İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI ALPER TABAN, GENÇLERLE BİR ARAYA GELEREK BAŞARI DİLEKLERİNİ İLETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.