İndere yaşam alanında otobüs hareket noktası ve durak düzeni yenilendi

Adıyaman Belediyesi, İndere Yaşam Alanı'nda Kent Meydanı-İndere hattını yeniden planlayıp dönüşlerde İndere İstasyon Alanı'nı kalkış noktası olarak belirledi.

Yayın Tarihi: 05.11.2026 09:37
Güncelleme Tarihi: 05.11.2026 09:37

İndere yaşam alanında otobüs hareket noktası ve durak düzeni yenilendi

İndere hattında ne değişti:

Adıyaman Belediyesi, İndere Yaşam Alanı'nda toplu ulaşımı daha düzenli ve erişilebilir kılmak amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Uygulamayı yürüten birim Adıyaman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak açıklandı. Yapılan planlama, bölgedeki yolcu hareketliliği ve ulaşım ihtiyaçları gözetilerek gerçekleştirildi.

Yeni düzenlemeye göre Kent Meydanı'ndan İndere yönüne hareket eden otobüsler İndere Giriş Kavşağı'ndan sola dönüp Türmüz bölgesi üzerinden İndere İstasyon Alanı (cami karşısı)'na ulaşacak. Kent merkezinden gelen otobüsler seferlerini burada tamamlayacak.

Duraklar ve bindirme/indirme düzeni:

İndere Yaşam Alanı içindeki D01 ile D22 arasında bulunan toplam 22 durakta otobüsler yalnızca yolcu indirecek; bu duraklarda yolcu bindirme yapılmayacak. Böylece kent merkezine gidiş ve dönüş yönlerindeki indirme ve bindirme noktaları ayrı tutulmuş olacak.

İndere'den Kent Meydanı'na dönüş güzergahı mevcut haliyle korunuyor; fakat seferlerin daha düzenli yürütülmesi için otobüslerin ilk hareket noktası artık İndere İstasyon Alanı olarak belirlendi. Kent merkezine gitmek isteyen vatandaşlar, İndere G01 durağından başlayıp G21 durağına kadar uzanan toplam 21 duraktan otobüslere binebilecek.

Bildiriler ve uygulama takibi:

Adıyaman Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için seyahatlerini güncellenen güzergah ve kalkış noktalarına göre planlamalarını istedi. Güncel sefer saatleri, otobüslerin anlık konumları ve toplu ulaşıma ilişkin duyurular Adıyaman Ulaşım mobil ve web uygulamaları üzerinden takip edilebilecek.

Adıyaman Ulaşım mobil uygulaması App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz indirilebilecek.

ADIYAMAN BELEDİYESİ, İNDERE YAŞAM ALANI’NDA TOPLU ULAŞIMI DAHA DÜZENLİ VE ERİŞİLEBİLİR HALE...

ADIYAMAN BELEDİYESİ, İNDERE YAŞAM ALANI’NDA TOPLU ULAŞIMI DAHA DÜZENLİ VE ERİŞİLEBİLİR HALE GETİRMEK AMACIYLA OTOBÜS GÜZERGAHI VE KALKIŞ NOKTALARINDA YENİ DÜZENLEMEYE GİTTİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!