İlkadım'ın Yeni Çekim Noktası: Gazi Kafe Park Yenileme Çalışmaları Sürüyor
Güvenli Parklar projesi kapsamında dönüşüm
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Güvenli Parklar projesi içinde yer alan Gazi Kafe Parktaki yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye yetkilileri, projenin tamamlanmasının ardından parkın bölgenin önemli bir çekim merkezine dönüşmesini hedeflediklerini belirtti.
Yenileme kapsamında parkta restoran, kafe, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve daha fazla yeşil alan planlanıyor. Projenin öne çıkan unsurlarından biri, parkın İstiklal Caddesi ile direkt bağlantısı olacak olması; bu bağlantı, parkın erişilebilirliğini ve çevreyle entegrasyonunu artıracak.
Başkan Kurnaz, projenin tamamlanma takvimi ve hizmet biçimi hakkında şunları söyledi: “Gazi Kafe Park’taki çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”
Kurnaz, projenin hedeflerine dair ayrıntıları da paylaştı: “İlçemizin kıymetli parklarından olan Gazi Park’taki yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Kış sezonunda kapattığımız, yaz sezonunda ise hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmaya gayret gösteren Gazi Park’taki yenileme çalışmaları tamamlandığında parkımız yıl boyunca vatandaşlarımıza hizmet verecek. Gazi Kafe Park ismiyle yeni formatında hemşehrilerimize hizmet verecek parkımızın en önemli özelliği İstiklal Caddesi ile direkt bağlantısının olmasıdır. Bunun yanı sıra parkımız daha fazla yeşil alana sahip olacak ve hemşehrilerimiz ilçemizin en güzel lokasyonlarından birinde yeşille buluşacak. Yenilenmeden önce yalnızca kafe hizmeti veren tesisimizde yeni formatında restoran hizmeti de verilecek. Bununla beraber projemizde çocuklarımız için daha geniş bir oyun alanı hazırladık. Aileleriyle birlikte Gazi Kafe Park’a gelen evlatlarımız burada keyifli dakikalar geçirecekler. Çalışmalar tamamlandığında şehrimizin önemli cazibe merkezlerinden biri olacak ‘Gazi Kafe Park’taki çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun”
Belediye, projenin tamamlanmasının ardından Gazi Kafe Park'ın yıl boyunca açık kalmasını ve hem bölge sakinleri hem de ziyaretçiler için daha nitelikli bir rekreasyon alanı sunmasını amaçlıyor.
SAMSUN'UN İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI İHSAN KURNAZ, GAZİ KAFE PARK’TAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ.