İlkadım İlkokulu'nda uzay temasıyla uyum haftası coşkusu

Samsun'da İlkadım İlkokulu'nda 2026-2027 öncesi uyum haftası etkinlikleri; palyaço gösterileri, uzay temalı süslemeler ve ikramlarla minikler karşılandı.

Yayın Tarihi: 07.09.2026 16:35
Güncelleme Tarihi: 07.09.2026 16:47

İlkadım İlkokulu'nda uzay temasıyla uyum haftası coşkusu

uyum haftasına neşeli karşılama:

Samsun'da İlkadım İlkokulu, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde düzenlenen Uyum Haftası kapsamında okula ilk kez gelen öğrenciler için renkli bir program uyguladı. Okul girişleri ve sınıflar balonlarla süslendi; uzay temalı dekorasyonlarda astronot, uzay mekiği ve farklı temalar kullanıldı. Etkinlikler, yeni başlayan öğrencilerin okula alışmasını kolaylaştırmayı ve veli-okul ilişkisini güçlendirmeyi hedefledi.

etkinlikler ve ilk gün atmosferi:

Minikler, okula palyaço gösterileriyle karşılandı; etkinliklerde pamuk şekeri ve patlamış mısır ikramları sunuldu. Program boyunca sahne gösterileri ve eğlenceli etkinliklerle öğrencilerin kaygılarının azalması ve sosyalleşmelerine katkı sağlandı. Veliler etkinliklerden memnuniyetini dile getirirken, korku ve tedirginlikle gelen bazı çocukların gün içinde rahatladığı gözlemlendi.

amaç, motto ve okulun vurguları:

İlkadım İlkokulu Müdürü Aydın Peker, Uyum Haftası'nı Bakanlığın yürüttüğü Maarif projesi kapsamında planladıklarını belirtti. Peker, "Mottomuz 'Meraklı çocuk, erdemli çocuk, mutlu çocuk'" ifadesini kullanarak etkinliklerin hem çocukların okula ısınmasını hem de veli-okul kaynaşmasını sağlamayı amaçladığını söyledi. Müdür ayrıca palyaço gösterileri ve temalı süslemelerin özellikle tedirgin öğrenciler üzerinde yatıştırıcı etkisi olduğunu aktardı.

Okul yönetimi, benzer etkinliklerin ilerleyen süreçte sınıf içi adaptasyonu kolaylaştıracağını ve öğrenme ortamına olumlu katkı yapacağını ifade etti. Uyum Haftası uygulamaları, ailenin de sürece dahil edilmesiyle öğrencinin eğitime başlama deneyimini daha güvenli ve neşeli kılmayı hedefliyor.

SAMSUN’DA İLKADIM İLKOKULU’NDA UYUM HAFTASI ÇERÇEVESİNDE OKULA İLK KEZ GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN...

SAMSUN’DA İLKADIM İLKOKULU’NDA UYUM HAFTASI ÇERÇEVESİNDE OKULA İLK KEZ GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ. PALYAÇO GÖSTERİLERİYLE KARŞILANAN ÖĞRENCİLER, İKRAMLAR VE SÜSLEMELERLE OKULUN İLK GÜNÜNDE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİ

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.