Diyarbakır Final Ortaokulu'ndan LGS'de çifte Türkiye birinciliği
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2026 sonuçlarına göre Diyarbakır Final Ortaokulu öğrencileri Boran Baykara ve İbrahim Ali Ünel, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Okulun başarı geleneği ve sonuçların önemi
Diyarbakır Final Ortaokulu, 2026 LGS sonuçlarıyla önceki yıllarda elde ettiği kitlesel başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu dereceler, okulun sistemli eğitim yaklaşımının ve yıllara yayılan birikiminin somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Kurucu açıklaması
Final Okulları Kurucusu Şahin Otu konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
"Öğrencilerimiz Boran Baykara ve İbrahim Ali Ünel’in Türkiye birincisi olması bizleri gururlandırmıştır. Ancak bizi en çok mutlu eden nokta, bu başarının tesadüf olmamasıdır. Final Okulları olarak yıllardır akademik başarıyı disiplinli çalışma, güçlü öğretmen kadrosu ve bireysel öğrenci takibiyle sürdürülebilir hale getirdik. Bugün elde edilen bu sonuç da bu anlayışın doğal bir ürünüdür."
Otu ayrıca emeği geçen paydaşlara teşekkür ederek şunları ekledi:
"Bu gurur, öğrencilerimizin azminin, öğretmenlerimizin fedakarlığının ve velilerimizin güveninin ortak eseridir. Başta LGS ekibimiz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerimizi yürekten kutluyorum."
Çok yönlü eğitim hedefi
Okul yönetimi, akademik başarının yanında bilim, teknoloji, yabancı dil, sanat ve spor alanlarında öğrencilerin çok yönlü gelişimini de önemsediğini vurguladı. Kurucunun ifadesiyle:
"Hedefimiz yalnızca sınav başarısı elde etmek değil; ülkesine ve milletine faydalı, donanımlı bireyler yetiştirmektir".
Bu sonuçlar, Diyarbakır Final Ortaokulu'nun eğitimdeki istikrarını sürdürdüğünü gösterirken, okulun uyguladığı planlı ve bireye odaklı eğitim modelinin yerel ve ulusal düzeydeki etkisini güçlendiriyor.
2026 LGS’YE DİYARBAKIR FİNAL ORTAOKULU DAMGASINI VURDU. DİYARBAKIR FİNAL ORTAOKULU, LGS 2026’DA TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE YER ALIRKEN, ÖNCEKİ YILLARDA ELDE ETTİĞİ KİTLESEL BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ. KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNAN FİNAL OKULLARI KURUCUSU ŞAHİN OTU, BU BAŞARININ UZUN YILLARA DAYANAN PLANLI VE SİSTEMLİ EĞİTİM ANLAYIŞININ BİR SONUCU OLDUĞUNU BELİRTTİ.