İlkadım'da 2026'nın ilk işyeri ruhsatı verildi; 2025'te 628 ruhsatlandırma yapıldı

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 2026'nın ilk işyeri ruhsatını Elzem Boutique sahibi Rukiye Nur Polat'a takdim etti; 2025'te 628 ruhsat verildi.

Yayın Tarihi: 06.01.2026 12:31
Güncelleme Tarihi: 06.01.2026 12:31

İlkadım'da 2026'nın ilk işyeri ruhsatı verildi; 2025'te 628 ruhsatlandırma yapıldı

İlkadım'da 2026'nın ilk işyeri ruhsatı verildi; 2025'te 628 ruhsatlandırma yapıldı

Ruhsat, Kale Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki Elzem Boutique'e teslim edildi

İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından 2026 yılının ilk işyeri açma ve çalışma ruhsatı, Kale Mahallesi İstiklal Caddesi'nde açılan bir işletmeye verildi. Ruhsat, işletme sahibi Rukiye Nur Polat'a İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz tarafından takdim edildi.

Başkan Kurnaz, belediyenin 2025 yılında toplam 628 işyerini ruhsatlandırdığını belirtti. Kurnaz, yeni açılan her işyerinin istihdama katkı sağladığını vurgulayarak, ruhsat süreçlerinde esnafa kolaylık sağlanmasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Belediye yetkilileri, işyeri ruhsatlarının düzenli ve çerçeveli bir biçimde verildiğini; işlemlerin personel aracılığıyla teslim edilmesinin, küçük esnaf ile büyük yatırımcılar arasındaki yasal süreçlerde iletişimi güçlendirdiğini ifade etti. Kurnaz, 2026 yılının ilk ruhsatının şehir ve ülke için hayırlı olmasını diledi ve ruhsat alarak faaliyete geçen işletilere bereketli kazançlar temennisinde bulundu.

İlkadım Belediyesi, şehrin ticari potansiyelini göz önünde bulundurarak esnafın, işletmecilerin ve yatırımcıların yanında olmayı sürdürdüğünü açıkladı.

SAMSUN’UN İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI İHSAN KURNAZ, 2026 YILININ İLK İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATINI...

SAMSUN’UN İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI İHSAN KURNAZ, 2026 YILININ İLK İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATINI İŞLETME SAHİBİNE TESLİM ETTİ. BAŞKAN KURNAZ, 2025 YILINDA 628 İŞYERİNE RUHSAT VERDİKLERİNİ AÇIKLADI.

SAMSUN’UN İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI İHSAN KURNAZ, 2026 YILININ İLK İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATINI...

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.