Ilgaz Dağı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu
Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle öğrenciler ve aileleri Ilgaz Dağı'nın yolunu tuttu. Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezinde kayak, snowboard ve kızak aktiviteleriyle sınav ve okul stresi atıldı.
Merkez ve ziyaretçi profili
Çankırı-Kastamonu sınırında yer alan ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin en uzun pistine sahip Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinin ilk gününde yoğunluk yaşadı. Ankara, Zonguldak, Çankırı, Çorum, Samsun başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçiler, merkezin doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapma imkânı buldu. Çocuklar ise kızakla kaymanın keyfini yaşadı.
Kar ve hava koşulları
Merkezde yer yer yaklaşık 60 santimetre kar kalınlığı ölçülürken, zaman zaman devam eden kar yağışı etkili oldu. Bölgedeki hava sıcaklığı ise sıfırın altında 10 derece olarak kaydedildi.
Ziyaretçi görüşleri
Yasemin Kuru Ankara'dan geldiklerini belirterek, "Çocuklarımıza karne hediyesi vermek için Ilgaz Dağı'na geldik. Arkadaş grubuyla geldik. Çok eğleniyoruz, gerçekten kayılacak günmüş. Güzel ve eğlenceli geçiyor" dedi.
Ahmet Demirci ise Çorum'un İskilip ilçesinden ailecek geldiklerini söyleyerek, "Annemler karne hediyesi olarak bizi Ilgaz Dağı'na getirdiler. İlk defa geldim, çok güzel bir yer. Herkese Ilgaz Dağı'na gelmelerini öneriyorum" ifadelerini kullandı. Emine Demirci de kar tatili için geldiklerini ve çocuklarla eğlendiklerini belirtti.
İşletmecinin değerlendirmesi
Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi'nde işletmecilik yapan Sebahattin Kırcıoğlu, gelen misafir sayısının her geçen dakika arttığını söyledi. Kırcıoğlu, "Şu anda kar kalınlığı ortalama 50-60 santimetre civarında bulunuyor. Kar yağışı ve pistlerimizin iyi durumda olması sebebiyle sezona güçlü bir başlangıç yapıyoruz. Yarıyıl tatilinin ilk günü olması nedeniyle karne hediyesi vermek isteyen tüm misafirlerimizi bekliyoruz" diye konuştu.
Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi'ndeki yoğunluk, yarıyıl tatilinin ilk gününde bölgenin kar ve pist koşullarının ziyaretçilere sunduğu imkânlarla birleşti. Aileler ve öğrenciler, hem spor yapma hem de dinlenme amaçlı kısa tatillerini burada değerlendirdi.
Ilgaz Dağı'nda yarıyıl tatili coşkusu