İki Yaka Kültür Festivali Ege'de Dostluk ve Kardeşliği Güçlendirdi

Muğla, Bodrum ve Kos belediyelerinin düzenlediği 6. İki Yaka Kültür Festivali, 8-10 Mayıs Bodrum ve 3-4 Haziran Kos etaplarıyla iki yakayı buluşturdu.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 16:04
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 16:07

İki Yaka Kültür Festivali Ege'de Dostluk ve Kardeşliği Güçlendirdi

İki Yaka Kültür Festivali Ege'de Dostluk ve Kardeşliği Güçlendirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Kos Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 6.'sı düzenlenen İki Yaka Kültür Festivali, 8-9-10 Mayıs tarihlerindeki Bodrum ayağının ardından festivalin ikinci bölümü olan 3-4 Haziran etaplarıyla Kos'ta tamamlandı.

Festivalin iki ayağı ve program

Festivalin Kos bölümündeki program, Kos Limanı'ndaki karşılamayla başladı. Katılımcılar Hippokrat Heykeli önünde toplanarak, Kos Belediyesi Filarmoni Orkestrası eşliğinde Eleftherias (Özgürlük) Meydanı'na sembolik yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinlikler kültürel paylaşıma ve iki yakayı birbirine bağlayan ritüellere odaklandı.

Açılış töreni ve katılımcılar

Festivalin Kos ayağına ev sahipliği yapan Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras'ın yanı sıra törene; Rodos Başkonsolosu Mebşure Taşkın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Kos-Nisyros Bölge Valisi Konstantina Svinou, Lipsi Belediye Başkanı Fotis Mangos, Patmos Belediye Başkanı Nikitas Tsampalakis, Nisyros Belediye Başkanı Christofis Koronaios, Leros Belediye Başkan Vekili Eleni Chelmi, Kalymnos Belediye Başkan Vekili Kalliopi Koutouzi, İki Yaka Kültür Festivali Komite Başkanı Nil Taşkıran, Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katılım sağladı.

Liderlerin mesajları

Festival açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ege'de barışın ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Öncelikle bizi misafir eden sevgili dostum Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras’a ve Kos Belediyesi ekibine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Dünyanın zor günler geçirdiği bu ortamda; bu bölgede barışı, kardeşliği, sevgiyi ve dostluğu büyüttüğümüz için çok mutluyum. İki ülkenin bayraklarının önce 9 Mayıs’ta Bodrum rüzgarında, arkasından bugün Kos’ta Ege rüzgarıyla dalgalanması; aslında yüreklerimizin bir arada olduğunu, kardeşliğimizin ve dostluğumuzun artık sonsuz olduğunu gösteriyor"

Ev sahibi Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, Bodrum ve Muğla’dan gelen konukları ile çevre adaların temsilcilerini misafir etmekten onur duyduklarını belirterek festivalin iki yaka arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını kalıcı hale getirdiğini ifade etti.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise etkinlikte şu sözlerle duygularını paylaştı: "Bizler aynı denizi ve aynı güneşi paylaşan halklarız. Ege bizi ayırmaz, Ege bizi birleştirir. Kültürümüz, sanat ve dostluk aramızdaki en güçlü köprülerdir. Bizleri samimiyetle ağırlayan Kos Belediye Başkanı Sayın Theodosis Nikitaras başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Size Bodrum halkının selamlarını, sevgisini ve dostluğunu iletiyorum. Yaşasın dostluğumuz, yaşasın kardeşliğimiz! Bizi birleştiren Ege çok yaşa"

Programın kapanışı

Festival, her iki yakanın halk oyunları ekiplerinin sahnelediği geleneksel gösteriler ve iki yakanın sanatçılarının katıldığı dostluk konseri ile sona erdi. Etkinlik, bölgesel kültürel bağların güçlendirilmesi ve yerel iş birliklerinin sürdürülmesi yönünde somut bir adım olarak kayda geçti.

EGE’NİN İKİ YAKASI DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİN BULUŞTU

EGE’NİN İKİ YAKASI DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİN BULUŞTU

EGE’NİN İKİ YAKASI DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİN BULUŞTU

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.