DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,16 0,05%
ALTIN
5.932,8 0,46%
BITCOIN
3.733.631,96 -1,5%

ikas Eyüpspor, Galatasaray'dan 21 yaşındaki kaleci Jankat Yılmaz'ı kiraladı

ikas Eyüpspor, Galatasaray'ın 21 yaşındaki file bekçisi Jankat Yılmaz'ı kiraladığını açıkladı; kulüp yöneticisi ve oyuncu kısa değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 12.09.2025 21:42
Güncelleme Tarihi: 12.09.2025 21:42

ikas Eyüpspor, Galatasaray'dan 21 yaşındaki kaleci Jankat Yılmaz'ı kiraladı

ikas Eyüpspor, Galatasaray'dan 21 yaşındaki kaleci Jankat Yılmaz'ı kiraladı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden ikas Eyüpspor, Galatasaray'ın genç kalecisi Jankat Yılmaz'ı kiraladığını duyurdu. Eflatun-sarılı kulübün ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamaya göre, 21 yaşındaki kalecinin kiralanması konusunda Galatasaray ile anlaşmaya varıldı.

Transferin detayları

Eyüpspor Kulübü Asbaşkanı Fatih Kulaksız, yaklaşık iki aydır Jankat'ın transferi için çalışma yürüttüklerini belirtti. Kulaksız, sürecin her aşamasında Galatasaray'ın yardımcı olduğunu ifade ederek transferin gecikmeli gerçekleşmesinin nedenini Galatasaray'daki kaleci transferinin uzaması olarak açıkladı.

Kulaksız'ın ifadelerine göre, Jankat'ın yetenekleri hakkında yapılan vurgular şu şekilde: 'Jankat, Marcos Felipe ile rekabet edebilecek ve uzun vadede milli takımın kalesini koruyabilecek potansiyele sahip çok değerli bir kaleci.' Kulaksız ayrıca bu sezon Jankat'ın takıma önemli katkı sağlayacağı ve Eyüpspor'un da oyuncunun gelişimine destek olacağına dair beklentisini paylaştı.

Oyuncunun açıklaması

Jankat Yılmaz ise Eyüpspor'a geldiği için memnun olduğunu belirtti: 'Burada kendimi geliştirmek ve takıma katkı sağlamak için sabırsızlanıyorum. Formamı giyeceğim her maçta elimden gelenin en iyisini yapacağım.'

Transfer, her iki kulüp açısından resmi açıklamayla duyurulmuş olup, Eyüpspor'un kısa vadeli planlarında Jankat'ın rekabetçi bir seçenek olarak takıma dahil edilmesi amaçlanıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı