tören alanında gözyaşları sel oldu:
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde 8 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıda yaşamını yitiren Hilal Mete'nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi ve tören alanına getirildi.
Genç öğretmenin Türk bayrağına sarılı naaşının tören alanına getirilmesiyle yakınları sinir krizleri geçirdi; alandan yükselen feryatlar katılımcıların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
görev arkadaşları ve öğrencilerin tepkisi:
Törene Vali Dr. Naci Aktaş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, il protokolü üyeleri, meslektaşları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Yardımcısı Yelkenci ve protokol üyeleri acılı aileye taziyelerini iletti; öğrenciler ve çalışma arkadaşları tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.
cenaze namazı ve defin süreci:
Kılınan cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından Hilal Mete'nin cansız bedeni, defnedilmek üzere Bayraktepe Mezarlığı'na götürüldü.
Aynı saldırıda hayatını kaybeden Seydi Ahmet Aydoğmuş ile Satı Aydoğmuş İhsaniye ilçesinde, İsmail Şen ise İscehisar ilçesinde toprağa verildi. Olayın zanlısı olarak belirlenen Arif Sefa Ö.'nün pompalı tüfekle gerçekleştirdiği saldırı, ilçede derin üzüntü yarattı.
AFYONKARAHİSAR’IN İHSANİYE İLÇESİNDE 8 KİŞİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SİLAHLI SALDIRILARDA KATLEDİLEN ÖĞRETMENLERDEN HİLAL METE, MESLEKTAŞLARI VE ÖĞRENCİLERİNİN GÖZYAŞLARI ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.