Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

İddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda mülakatı kaldırılmayacağını söyledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerde vadettiği kamu mülakatlarının kaldırılmamasına ilişkin gündeme çeşitli iddialar atıldı. İddialara göre Erdoğan, kamuda mülakatın kalkmayacağını söyledi...

Yayın Tarihi: 07.05.2024 09:44
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 09:44

İddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda mülakatı kaldırılmayacağını söyledi!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bir üyenin kamuda mülakatın kalkmadığını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızdığı iddia edildi. Hatta öyle ki iddialara göre Erdoğan, kamuda mülakatın kalkmadığını ve “Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?” İfadelerini kullandığı öne sürüldü. 

14-28 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak kamuda mülakatlı alımların tamamen kaldırılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda herkes kamu personellerinin alımında mülakatın kalkmasını beklerken hala devam eden mülakat uygulaması çeşitli soruları da beraberinde getirdi. 

Alınan kulis bilgileri ve iddialara göre geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu, Erdoğan’ın başkanlığında toplandığı gün çeşitli olaylar yaşandı. İddialara göre bir MKYK üyesi, kamudaki mülakat sisteminin kaldırılmaması nedeniyle Gençler’in “AK Partili olmadan işe giremem” endişesi yaşadığını dile getirdi. Yine iddialara göre Erdoğan’ın da bu söyleme sinirlendiği ve “Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi? Mülakat bugün de yarın da kalmalı. Mülakatın kaldırılmasına dün nasıl karşı çıktıysam yarın da karşı çıkacağım” sözleriyle tepki gösterdiği öne sürüldü! 

31 Mart değerlendirmesinde konuşuldu! 

31 Mart yerel seçimlerine AK Parti’nin istediği başarıyı elde edememesine dair değerlendirmelerin yapıldığı MKYK toplantısında kamuya alımlarda mülakat yapılması konuşuldu. Kamuda mülakatın devam etmesinin AK Parti’nin seçimlerde başarısını etkilediği dile getirilen toplantıda Erdoğan’ın sinirlendiği öne sürüldü. Öne sürülen iddialarda Erdoğan’ın kamuda mülakat olması gerektiği ve mülakat olmazsa devlette başkalarının yuvalanabileceğini söylediği aktarıldı. Yine iddialara göre kamuda mülakatın “devlet bekası” için devam ettiği de söylenildi.