DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,2 -0,01%
ALTIN
5.950,35 0,17%
BITCOIN
3.772.236,8 -2,56%

İçişleri Bakanı Yerlikaya 1608 personelin alım detaylarını açıkladı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığa personel alımı yapılacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 03.04.2024 16:07
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 16:07

İçişleri Bakanı Yerlikaya 1608 personelin alım detaylarını açıkladı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan yeni bir açıklamada, işe alım yapılacağı aktarıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yerlikaya, alımı yapılacak olan personellerin hangi bölgelerde istihdam edileceğini de açıkladı. Adayların KPSS puanı ve tercihine göre istihdam edileceğini kaydeden Yerlikaya, önlisans, lisans ve lise mezunu personellerin alımlarının yapılacağını aktardı. 

Açıklanan verilere göre İçişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında 96, taşra teşkilatında 1.512 olmak üzere toplamda 1608 personelin alımı yapılacak. Ayrıca alımlar lisans, önlisans ve lise mezunu kişilerle sözleşmeli olarak yapılacak. KPSS ve tercih sıralamasına göre yapılacak olan başvurularda adaylar sözleşmeli büro hizmetleri, destek hizmetleri ve teknik hizmetler alanlarında istihdam edilecekler. Bakanlığın yayımladığı detaylara göre personellerden 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışacak olan 450 Çağrı Karşılama Personeli’nin 2 yıllık Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunu kişilerden oluşacağını da aktarıldı. 

Mülakatla yapılacak olan işe alımda ilana göre sözlü sınava başvurular 22-26 Nisan tarihinde e-Devlet üzerinden başlamış olacak. 27 Mayıs ile 11 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavlar, 8 ilde kurulacak olan merkezlerde toplam 12 komisyon ile tamamlanacak.

Yazar
EDİTÖR

hayrunisab