Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İBB Başkanı İmamoğlu seçim vaatlerini duyurup Murat Kurum'un yüzde 87'lik başarı gafına yanıt verdi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim vaatlerini sıralayıp Murat Kurum'a "yüzde 87'lik başarı" konusunda yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 12:58
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 17:44

İBB Başkanı İmamoğlu seçim vaatlerini duyurup Murat Kurum'un yüzde 87'lik başarı gafına yanıt verdi!

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 2024 yerel seçimlerde tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İstanbul adayı olan Ekrem İmamoğlu, Adil İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşma yapan İmamoğlu, seçim vaatlerini de sıraladı. 

Güçlü ve mutlu bir ülkenin ancak adaletle olabileceğini vurgulayan İmamoğlu, kendilerinden önce sosyal yardımların partizanlığın bir aracı olduğunu kaydetti. Milyonlarca İstanbullunun yoklukla mücadele ettiğini ve bazılarının da zenginleşmek için israf düzeni kurduğunu belirtti. “Kendilerine yakın vakıf kuruluşlarına para aktaran kirli hortumu kestik” diyen İmamoğlu, yeni dönemde 10 alanda büyük proje hazırladıklarını ekledi. 

Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatleri neler? 

31 Mart 2024’te yapılacak olan seçimlere de değinen Ekrem İmamoğlu, vaatlerini sıraladı. Bu kapsamda “Kızlar okusun” projesini hayata geçireceklerini söyleyen İBB Başkanı, 30 bin kız çocuğun ailesine “eğitime başlangıç desteği” kapsamında 3 bin TL verileceğini aktardı. 2014-2025 yıllarında ilk ve ortaokula giden çocuklara beslenme destek paketi sağlanacağını açıklayan İmamoğlu, 39 ilçede 100’den fazla okulda bu desteğin sağlanmaya başladığını aktardı. Bu sayının artacağını da vurguladı. Eğitim konusunda birçok proje hazırlanan İmamoğlu ve ekibi, şehit çocuklarını da kapsadı. İstanbul’da yaşayan 100 bin engelli şehit çocuğu, anne ya da babası ölmüş çocuklar ve yoksul durumda olan ilkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklar için 3 bin TL eğitim desteği verileceği de eklendi. 

Kadın ve çocuk ağırlıklı projeler yapılacak! 

Haksüt projesinin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini kaydeden İmamoğlu, kadın ve çocukların sosyalleşmesi için 50 yuva İstanbul projesi kapsamında 50 adet kısa mola merkezi açılacağını ekledi. Çocuklar için 2 çocuk oyun dünyası merkezi açılacağını ekleyerek annelerin ihtiyaçlarından bahsetti. 

10 yeni İBB Kadın Merkezi açılacağını söyleyen İmamoğlu, 10 bin ihtiyaç sahibi haneye bez ve mama yardımı yapılacağını belirtti. 100 bin anne adayına ise hamile destek paketi verileceğini vurguladı. 600 bin haneye sosyal destek parası verileceğini aktaran İmamoğlu, kadınlar için bir duyuru daha yaptı. 

Günümüzün en büyük hastalıklarından biri olan meme kanserinde kontrollerin önemine dikkat çekilen bu dönemde İmamoğlu, 40 yaş üstü kadınlara yılda 1 kez Mamografi çekiminin ücretsiz olarak yapılacağını vurguladı. Bu da kadınların yılda 1 kez kanseri teşhis edebileceği bir testi ücretsiz olarak yaptırabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, 18 yaşını geçen kadınlar da yılda 1 kez ücretsiz ultrason çekimi yaptırabilecekler. 

Hamile kadınlara beslenme paketi verileceğini ve şehre 10 yeni çamaşırhane açılacağını kaydeden İmamoğlu, 10 yeni yaşam merkezi ve 3 yeni bütünleşik sağlık merkezinin kurulacağını ekledi. 

murat kurum

Murat Kurum’un yüzde 87 başarı gafına yanıt geldi! 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir gaf yapmıştı. Ekrem İmamoğlu’nu yanlışlıkla yüzde 87 başarılı olarak ifade eden Bakan Kurum, daha sonra da “bunlar başaramadıkları” diyerek sözlerini düzeltmişti. 

Konuya yönelik olarak İmamoğlu, Murat Kurum’un başta doğru söylediğini ve başarılarının yüzde 87 olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

“Müstakbel rakibim projeleri geçenlerde yüzde 87 oranda başardığımızı söyledi. Arkadaşlara sordum hemen biz de hesapladık. Allah Razı olsun yüzde 87 ile projeleri tamamladığımızı bize de hesaplatmış oldu. 

Kimin parasını kime dağıtıyorsun diye hesap soranlara cevabım hiç değişmedi. Halkın parasını halka dağıtıyorum dağıtmaya da devam edeceğim.”