Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

İBB adayı Murat Kurum Maltepe'de miting düzenledi!

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul’da toplu ulaşımın eziyete dönüştüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 22.03.2024 17:36
Güncelleme Tarihi: 22.03.2024 17:36

İBB adayı Murat Kurum Maltepe'de miting düzenledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, Kadem Ekşi ile birlikte ilçe merkezinde bulunan AK Nokta önünde vatandaşla bir araya geldi. Meydandaki kalabalığa teşekkür eden Murat Kurum, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe-Kartal tramvay hattı açacaklarını söyledi. Ayrıca Maltepe-Samandıra raylı sistem hattını da tamamlayacaklarını ekledi. 

İstanbul’un son 5 yıllık süreçte mutsuz ve huzursuz olduğunu belirten Murat Kurum, şehrin liyakatsiz bir şekilde yönetildiğini söyleyerek mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. Maltepe Belediyesi’nin halkın temel problemlerini çözemediğini kaydetti. 

Mitinginde Kurum, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kentsel dönüşüm kapsamında Maltepe ve Istanbul’a “bir çivi dahi çakmadığını” iddia etti. 5 yıldır dönüşüme dair tek bir adım dahi atılmadığını söyleyen Murat Kurum, trafik problemine değindi. 

İstanbul’un trafik çilesi hakkında konuşan Kurum, toplu taşımanın artık eziyet olduğunu söyledi. “Metro ve metrobüs duraklarının hali ortada” diyen Kurum, Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanelerini övdü ve 38 ayda bitirildiğini öne sürdü. Daha sonra ise Maltepe halkına müjdeli bir gelişme aktardı. 

Murat Kurum, 1 Nisan itibarıyla kazanmaları durumunda Maltepe’ye yapacaklarını da açıkladı. Kentsel dönüşüm projelerinin şehrin dört bir yanında başlayacağını kaydeden Kurum, kıyı rekreasyon projelerinin de hayata geçirileceğini duyurdu. 8 milyon metrekarelik büyüklükte bir İstanbul Botanik Parkı’nın Maltepe’de kurulacağını söyleyen Kurum, tramvay hattı açılacağını da müjdeledi. Maltepe-Samandıra raylı sistem hattının 2.5 yıl içinde biteceğini duyuran Kurum, seçimlere yaklaşık 1 hafta kaldığını anımsattı. Vatandaşların kendisini seçeceğine inandığını belirten Kurum, vatandaşlardan Maltepe adayı Kadem Ekşi için de oy istedi. Programa ise Murat Kurum’la birlikte AK Parti, MHP, BBP ilçe başkanları ve milletvekilleri de katıldı.