Hüseyin Ateş yeniden güven oyu aldı: MHP Iğdır'da tek adayla devam

MHP Iğdır 15. Olağan Kongresi'nde Hüseyin Ateş oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi; kongrede terörle mücadele ve yeni anayasa vurgulandı.

Yayın Tarihi: 19.09.2026 17:16
Güncelleme Tarihi: 19.09.2026 17:19

Hüseyin Ateş yeniden güven oyu aldı: MHP Iğdır'da tek adayla devam

MHP Iğdır İl Başkanlığı'nda yeniden görev

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır İl Başkanlığı 15. Olağan Kongresi'nde mevcut il başkanı Hüseyin Ateş, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi. Kongre, Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongre açılışı ve genel mesajlar:

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir konuşmasında, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim 2024 tarihli açıklamasına atıfta bulunarak 'Terörsüz Türkiye' sürecinin başladığını, PKK'nın kendisini feshetmesiyle bu sürecin yeni bir aşamaya geçtiğini' belirtti. Özdemir, süreçle birlikte Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünün güçlendiğini vurguladı ve bölgesel gelişmelere dikkat çekti. MHP'nin şehitlere yönelik hassasiyetine de işaret eden Özdemir, partinin şehitlerin anısına gösterdiği duruşun altını çizdi ve 'Bizim kadar şehit vermiş bir başka siyasi parti daha yoktur' ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa ve seçim politikası:

Özdemir, mevcut anayasanın darbe dönemlerinde hazırlandığını belirterek bunun yerine sivil anlayışla hazırlanacak bir yeni anayasa yapılması gerektiğini savundu. Siyasi partiler, seçim kanunları ve TBMM İçtüzüğü'nün de yeni anayasa çalışmaları kapsamında ele alınacağını söyledi. Ayrıca MHP'nin 2028 seçimlerinin zamanında yapılması yönündeki tutumunu koruduğunu ve partinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığını desteklediğini açıkladı.

Seçim sonucu ve yol haritası:

Kongrede yapılan seçimde Hüseyin Ateş, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden MHP Iğdır İl Başkanı seçildi. Yeniden seçilmesiyle Ateş, il teşkilatının önümüzdeki dönemde parti politikalarını sahada uygulamaya devam etmesi için güçlü bir yetkiyle göreve başlamış oldu.

IĞDIR'DA MHP KONGRESİ YAPILDI

IĞDIR'DA MHP KONGRESİ YAPILDI

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.