Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,41 -0,12%
EURO
34,81 0,16%
ALTIN
2.424,89 -0,07%

Huawei HarmonyOS NEXT'in arayüzü ifşa oldu!

Güvenilir bir kaynak tarafından Huawei HarmonyOS NEXT'in kullanıcı arayüzü ifşa edildi.

Yayın Tarihi: 16.04.2024 13:23
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 13:23

Huawei HarmonyOS NEXT'in arayüzü ifşa oldu!

Huawei'nin tescilli işletim sistemi HarmonyOS'un bir sonraki sürümü üzerinde geliştirme çalışmaları devam ediyor. Bugün Weibo'da blog yazarı @Flanker_017, HarmonyOS NEXT UI'nin gerçek cihazda (Huawei Mate 60) çalıştığını gösteren bir resim paylaştı. Görselde yeni tasarım ve işletim sistemindeki büyük değişiklikler gösterilmektedir. Yerel Android uygulamaları ise artık desteklenmemektedir.

Android ile HarmonyOS uygulamalarını birlikte kullananlara yönelik kötü bir haber paylaşıldı. Güvenilir bir kaynak tarafından paylaşılan haberde, mesajlaşma uygulamalarıyla not araçları gibi büyük miktarda yerel veri depolayan uygulamalarla ilgili endişeleri vurguluyor. Bu verileri taşımak veya verilere erişebilmek adına net bir çözüm olmadığı süreçte kullanıcılar, uygulamayı yeniden indirebilseler bile sinir bozucu bir deneyimle karşı karşıya kalabilirler.

Huawei HarmonyOS NEXT'in arayüzü ifşa oldu

"Huawei HarmonyOS NEXT'in bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor"

Ayrıca bu blog yazarı, çekirdeğin aslında yeni mikro çekirdek olduğunu belirtiyor. Linux sistem çağrılarını basitleştirmek için Linux uyumluluk modül durumu entegre edilmiştir. Ek olarak, geliştirici beta programı bu yılın ikinci çeyreğinde (Nisan-Haziran) başlayacak ve ticari sürümün de dördüncü çeyrekte (Ekim-Aralık) başlaması planlanıyor.

Program göz önüne alındığında ise, Huawei'nin uygulama uyumluluğuyla birlikte veri geçişi şeklinde kullanıcı deneyimi sorunlarını çözmek için biraz daha zamanı var görünüyor. Uygulama ekosisteminin yenilenmesi başlamak üzereyken, Huawei'nin Android ortamına alışkın kullanıcılarla aradaki boşluğu nasıl kapatacağını görmek ise oldukça ilginç olacaktır.

Huawei ayrıca mali teşviklerle beraber eğitim programları sağlayarak uygulama geliştiricileri ile aktif olarak işbirliği yapmakta. Şirket, HarmonyOS üzerinde sosyal medya, finans, oyun gibi popüler kategorileri içerisine alan 5.000'den fazla uygulama sunmayı hedefliyor.

Huawei HarmonyOS NEXT'in arayüzü ifşa oldu

Huawei'nin yeni Kirin işlemcisi ve aynı zamanda da HarmonyOS işletim sistemi ile desteklenen Mate 60 serisinin gösterdiği başarı yeni işletim sistemi üzerine olan güveni de artırmıştır. Raporlara göre, lansman ayında Mate 60 serisinin yaklaşık 1,5 milyon adedi satıldı ve bu da güçlü tüketici ilgisine işaret ediyor.

Huawei stratejik olarak Çin'in devasa akıllı telefon pazarını hedeg haline getirdi. Şirkete göre HarmonyOS, 2023'ün 4. çeyreğinde Çin'de %16 gibi önemli bir pazar payına ulaştı ve önemli geliştirici tabanının dikkatini çekti. HarmonyOS şimdilerde küresel pazar payının yaklaşık %4'üne sahip ve Apple'ın %23'üyle rekabet ediyor.