Hozat’ta Uzman Çavuş Yunus Can, karakoluna katkısı nedeniyle başarı belgesi aldı

Tunceli Hozat’ta görevli Uzman Çavuş Yunus Can, karakoldaki bir nöbet kulesinin ihtiyaçlarını kendi tazminatıyla karşılayarak gösterdiği sorumluluk nedeniyle başarı belgesiyle ödüllendirildi.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 21:14
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 21:14

Hozat’ta Uzman Çavuş Yunus Can, karakoluna katkısı nedeniyle başarı belgesi aldı

Hozat’ta Uzman Çavuş Yunus Can’a başarı belgesi

Tunceli’nin Hozat ilçesinde görev yapan Uzman Çavuş Yunus Can, görevi sırasında sergilediği sorumluluk ve duyarlılık nedeniyle başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Yunus Can, daha önce Zap, Hakurk ve Metina gibi zorlu bölgelerde sözleşmeli er olarak çalıştıktan sonra, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Uzman Çavuş rütbesiyle Hozat ilçesine bağlı Dalören Karakolunda görev yapıyor.

Görev yaptığı karakoldaki nöbet kulelerinden birinin ihtiyaçlarını kendi tazminatından karşılayan Can’ın bu yaklaşımı, görev bilincinin somut bir örneği olarak değerlendirildi ve personel arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Kaymakam ve komutanlardan takdir

Uygulama, Hozat Kaymakamı Yasin Gürkan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Özden tarafından değerlendirilerek Can’a başarı belgesi takdim edildi.

'Devletimiz güçlü, her türlü imkanımız var. En iyi şartları sağlamaya çalışıyoruz. Ama bunun yanında bir kardeşimizin, bir uzman çavuşumuzun bu şekilde düşünerek kendi cebinden, maaşından, kazanmış olduğu tazminattan böyle bir hayır işleyerek gelecek nesillere bırakması bizim çok hoşumuza gitti ve kendisini İlçe Jandarma Komutanımız ile beraber başarı belgesiyle taltif etmek istedik. Onure etmek istedik. Jandarma Teşkilatı adına, Türk Milleti adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağ olsun, var olsunlar'

Ödül, hem bireysel sorumluluğun hem de güvenlik güçlerinin toplumsal görev anlayışının somut bir göstergesi olarak öne çıktı. Can’ın davranışı, benzer görev noktalarındaki eksikliklerin giderilmesine yönelik örnek bir tutum olarak değerlendirildi.

TUNCELİ’NİN HOZAT İLÇESİNDE GÖREV YAPAN UZMAN ÇAVUŞ YUNUS CAN, GÖREV YAPTIĞI KARAKOLDA SERGİLEDİĞİ...

TUNCELİ’NİN HOZAT İLÇESİNDE GÖREV YAPAN UZMAN ÇAVUŞ YUNUS CAN, GÖREV YAPTIĞI KARAKOLDA SERGİLEDİĞİ SORUMLULUK VE DUYARLILIK NEDENİYLE BAŞARI BELGESİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!