Restoranda servis robotu merdivenlerden düştü
Amasya il merkezinde faaliyet gösteren bir restoranda görev yapan 'Gayretli' adlı servis robotu, belirlenen rotasından çıkarak restoranın çıkış merdivenlerinden düştü. O anlar çalışanlar tarafından şaşkınlıkla izlendi ve kayda alındı.
olay anı:
İşletmede yaklaşık 8 aydır hizmet veren robot, bir anda rotasından sapıp sağa sola hareket etti ve restoranın çıkış merdivenlerinden aşağıya düştü. Olay sırasında personel kısa süreli şok yaşadı; görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
işletme yetkilisinin açıklaması:
Restoran yetkilisi İbrahim Nuri Bağçuvan, robottan genel olarak memnun olduklarını belirterek, "Biz kendisinden çok memnunuz. Lakin geçtiğimiz gün küçük bir problem yaşadık. Görev tanımının dışına çıktı. Robot kendini aşağı attı. Kaçıp gitti. Biz de ne olduğunu anlamadık. Sezon yoğunluğu ve çalışma stresi yaşadığını düşünüyoruz. Robota 3 gün izin verdik" dedi.
sosyal medya ve bakım:
Yetkililer üretici firmayla temasa geçerek robotu bakıma gönderdi; bakım sonrası 'Gayretli' tekrar restorana döndü. Paylaşılan görüntüler beklenenden fazla ilgi görünce işletme, sosyal medyadaki bazı yorumları da aktardı: "robot hakları çıkartılsın. Bu kadar çok çalıştırmayın. İzin verin. Robotun maaşına zam yapın" şeklinde tepkiler oldu.
AMASYA’DA BİR RESTORANDA GARSONLUK YAPAN ROBOT BELİRLENEN ROTASINDAN ÇIKIP MERDİVENLERDEN DÜŞTÜ.