Hisarcık’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına mevlit programı
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında şehit olan ve vefat eden öğretmenlerin anısına mevlit programı düzenlendi. Tören, ilçede duygusal anların yaşandığı bir anma etkinliği olarak kaydedildi.
Program detayları
Merkez Çarşı Camii’nde yatsı namazı öncesinde gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. Ardından Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı ve katılımcılar öğretmenleri anmak üzere dua etti.
Katılımcılar ve vurgulanan değerler
Düzenlenen mevlide Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kilitci, Şube Müdürü Caner Tevfik Tekin, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda öğretmenlik mesleğinin kutsiyeti ve öğretmenlerin toplumdaki rolü üzerinde duruldu; anma ve minnet duyguları ön plana çıktı.
İkram ve kapanış
Mevlit programı sonrası cami cemaatine kek ve meyve suyu ikram edildi. Katılımcılar, programın ardından birlikte sohbet ederek anma etkinliğini tamamladı.
Değerlendirme
Etkinlik, kaybedilen öğretmenlerin anısını yaşatmayı ve toplumda dayanışma duygusunu güçlendirmeyi amaçlayan geleneksel bir uygulama olarak öne çıktı. Yapılan dualar ve toplu anma, ilçede öğretmenlik mesleğine yönelik saygının yeniden vurgulandığı bir ortam oluşturdu.
HİSARCIK’TA ŞEHİT VE VEFAT EDEN ÖĞRETMENLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU