Ev yapımı muazzam lezzette peynirli açma tarifi ile komşularınız kapınızda sırayla bekleyecek! Fırına attığınızda mis gibi kıyır kıyır olan bu açmaların o nefis peynir kokusu, apartmanınıza yayılacak ve meraklı bakışlar kapınızı süsleyecek. Tarifin detaylarını öğrenmeden kimse kapınızdan gitmek istemeyecek. Herkes bu tarifi öğrenmek için sabırsızlanacak. İçindeki yumuşacık hamur ve nefis peynirle tam anlamıyla bir lezzet şöleni vaat eden bu tarif, sadece komşularınızın değil, tüm mahallenin favorisi olacak. İşte baştan çıkarıcı peynirli açma tarifinin detayları…
PEYNİRLİ AÇMA TARİFİ MALZEMELERİ
Hamuru için;
- 1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
- 1 su bardağı ölçüsünde su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı ölçüsündeşeker
- 1 yumurta beyazı hamura (Sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 5 su bardağı ölçüsünde un
- 50 gram tereyağı
İç malzemesi
- Kaşar peynir
- Helim peynir
PEYNİRLİ AÇMA NASIL YAPILIR?
- Lezzetli poğaçalar için şahane bir tarifi yapmak için ilk olarak süt, su, şeker ve mayayı karıştırarak başlayalım.
- Tereyağı hariç diğer malzemeleri ekleyerek, ele hafif yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yumuşamış tereyağını ekleyip, tekrar yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Hamuru iki katına çıkana kadar mayalandıralım. Mayısalanan hamurunuzu 12 bezeye ayıralım.
- Bezeleri sıvı yağla yağlayıp tepsiye dizip, üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri tabak büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açalım.
- Kaşar veya helim peynirle döşeyip rulo şeklinde sararak iyice uzatalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarısı ve süt karışımını açmaların üzerine sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan nefis poğaçaları sıcakken servis etmeyi unutmayın! Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun…