Hendek'te buhar kazanı patlaması: Ziligen fabrikası müdürü B.Ö. tutuklandı

Sakarya Hendek'te 8 Mayıs'ta buhar kazanı patlamasında 1 işçi yaşamını yitirdi, 7 işçi yaralandı; soruşturma kapsamında fabrika müdürü B.Ö. tutuklandı.

Yayın Tarihi: 18.05.2026 20:54
Güncelleme Tarihi: 18.05.2026 20:58

Hendek'te buhar kazanı patlaması: Ziligen fabrikası müdürü B.Ö. tutuklandı

Hendek'te buhar kazanı patlaması: Fabrika müdürü tutuklandı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, Ziligen Konveyör Bant Sistemleri fabrikasında 8 Mayıs'ta meydana gelen buhar kazanı patlamasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında fabrikanın müdürü B.Ö. tutuklandı.

Olayın seyri ve yaralananlar

Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada 8 Mayıs'ta gerçekleşen patlamada yangın çıktı. Olayda aralarında Tayfun Atış'ın da bulunduğu 8 işçi yaralanmış; durumu ağır olan Atış, sevk edildiği Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi'nde 6 günlük tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti. Yapılan tedavi ve işlemlerin ardından Atış'ın cenazesi memleketi Hendek'te toprağa verildi.

Soruşturma ve adli işlemler

Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında fabrika müdürü B.Ö. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen B.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAKARYA'NIN HENDEK İLÇESİNDE BUHAR 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 7 KİŞİNİN İSE YARALANDIĞI PATLAMAYA İLİŞKİN...

SAKARYA'NIN HENDEK İLÇESİNDE BUHAR 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 7 KİŞİNİN İSE YARALANDIĞI PATLAMAYA İLİŞKİN YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA ÇERÇEVESİNDE GÖZALTINA ALINAN KONVEYÖR BANT SİSTEMLERİ FABRİKASININ MÜDÜRÜ TUTUKLANDI.

SAKARYA'NIN HENDEK İLÇESİNDE BUHAR 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 7 KİŞİNİN İSE YARALANDIĞI PATLAMAYA İLİŞKİN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.