DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,17 -0,05%
ALTIN
5.900,96 -0,84%
BITCOIN
3.850.683,11 1,47%

Hem baklava hem çikolata aynı anda! Tarifi yapın, pastanelere satın

Geleneksel baklavaya farklı bir lezzet katmaya hazır olun! Baklava ve çikolatanın birleştiği bu tarifle, misafir sofralarınıza farklı bir renk gelecek! Lezzet dolu sofranız bu çikolatalı baklava tarifiyle daha da lezzetlenecek.

Yayın Tarihi: 31.01.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 31.01.2024 14:32

Hem baklava hem çikolata aynı anda! Tarifi yapın, pastanelere satın

Geleneksel baklava lezzetine heyecan katmak için bu tarif tam size göre! Çikolata ile buluşan nefis bir tat deneyimi sizi bekliyor. Misafir sofralarınıza farklı bir dokunuş yapmak için çikolatalı baklava tarifimizi muhakkak denemelisiniz. 

Yumuşak dokulu hamuru ve içindeki ceviz ile geleneksel lezzeti modern bir çikolatayla buluşturduk. Her dilimde çıtır çıtır çikolataların tadını hissedeceksiniz. Çikolatalı baklava tarif,, lezzet dolu sofralarınıza farklı bir renk ve aroma katacak. İşte çikolatalı baklava tarifi ve püf noktaları…

ÇİKOLATALI BAKLAVA TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

  • 4 su bardağı ölçüsünde un
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 3 tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı ölçüsünde su
  • 4 su bardağı ölçüsünde şeker
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde sürmelik çikolata (kaynadıktan sonra katılacak)
  • Çeyrek limon limon

Ara malzemesi için;

  • 250 gram kadar fındık, ceviz veya fıstık (tamamen isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı ölçüsünde damla çikolata

Üzeri için;
  • 250 gram tereyağ

ÇİKOLATALI BAKLAVA TARİFİ

ÇİKOLATALI BAKLAVA TARİFİ 

  1. Şerbetin içindeki tüm malzemeleri tencereye ekleyin. 
  2. 20-25 dakika boyunca kaynatın. 
  3. Ardından ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  5. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin, ardından ceviz büyüklüğünde bezeler alarak biraz daha dinlendirin.
  6. Bezeleri nişasta karışımı ile incecik açın, yaklaşık olarak 26 adet yufka elde edeceksiniz. 
  7. Bu yufkaları tepsi büyüklüğünde kesip çıkan parçaları aralarına koyarak 13 altta, 13 üstte olacak şekilde yerleştirin.
  8. Açtığınız baklava yufkasının arasına ceviz ve damla çikolata serpin. 
  9. En üstteki yufkayı açtıktan sonra keskin bir bıçakla dilimleyin ve eritilmiş yağı üstüne dökün.
  10. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve en az 1 saat boyunca fırında, fırınınızın özelliklerine bağlı olarak ağır ağır pişirin.
  11. Şerbet için tencereye su, şeker ve çeyrek limonu koyup 20-25 dakika kıvam alana kadar kaynatın. 
  12. Ocaktan alınca içine bir yemek kaşığı çikolata ekleyin. 
  13. 5 dakika dinlendikten sonra fırından çıkan ve 10 dakika dinlenmiş baklavayla buluşturun.
  14. Şerbetin iyice çekmesi için bekledikten sonra, benmari usulü eritilmiş çikolatayı sıkma torbasına koyun ve tatlının üzerine şerit şeklinde sıkın.

ÇİKOLATALI BAKLAVA TARİFİ PÜF NOKTALARI

Baklavanın iç kısmı tamamen pişene kadar ağır ağır pişmeli ve şerbet sıcak olmalıdır. Hamurun hamur olmaması ve şerbetin çıtır çıtır olması için pişirirken muhakkak kontrollü şekilde pişirmelisiniz. Şerbetin kıvamına dikkat etmelisiniz. Aşırı kaynatmak şekerlenmeye neden olabilir. 

Yazar
EDİTÖR

buses_