Hayatta İyilik Var Derneği, Burkina Faso'da daha önce açılan fakat zamanla tadilata ihtiyaç duyan 170 su kuyusunu onaracak. Dernekten yapılan açıklamaya göre, Afrika'daki saha çalışmalarında bu kuyuların tamirat beklediği tespit edildi.
Bölge halkı açısından önemli olan su kuyularının yeniden çalışır hale gelmesi için çalışmalar başladı. Dernek Başkanı Ufuk Tan Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Somali Cumhurbaşkanı ve Etiyopya Başbakanı'nın mutabakata varmasının Afrika'daki çalışmalara olumlu yansıdığını kaydetti.
Keleş, Burkina Faso'ya gelmelerinin iki temel unsurunun olduğunu belirterek, "Daha önce ülkemizden buraya gelenler su kuyusu açmışlar. Bazıları şahsi, bazıları ise derneklerin açtığı bu kuyular bakımsız kalmış; atıl durumda ve zamanla kuruyup işlevsiz hale gelmiş. Bir su kuyusunun yeniden açılması 10 bin avroya mal olurken, tamir edilmesi sadece 2 bin 500 avroya yapılabiliyor. Bu bölgede 170 su kuyusunun tamirat beklediğini tespit ettik ve bu kuyuların yeniden faal hale gelmesini sağlamayı amaçladık. Bölge susuz olduğundan bu hayati bir konu." ifadelerini kullandı.
Keleş, Türkiye’nin bazı bölgelerle tarihî bağlarını yeniden keşfetmesinin, Afrika ülkelerine giden sivil toplum kuruluşlarını cesaretlendirdiğini ifade etti. "Batının oyun kurucuları, bizim burada olmamamızdan yararlanarak Afrika ülkelerini sömürmüş ve halkının açlıkla mücadelesine neden olmuştur. Bu ülkeler, kendi güdümlerindeki liderleri topraklara yerleştirerek maden zenginliklerini yıllarca sömürdü." değerlendirmesinde bulundu.
Dernek olarak insanların hayatlarına ufak dokunuşlarla ticari hayata kazandırmayı hedeflediklerini belirten Keleş, ihtiyaç sahibi gençlerin desteklenmesi ve eğitim süreçlerinin tamamlanması için projeler geliştireceklerini söyledi. Bu çalışmaları büyüterek sürdüreceklerine vurgu yaptı.
Hayatta İyilik Var Derneği, Burkina Faso'da daha önce açılan fakat zamanla tadilata ihtiyaç duyan 170 su kuyusunu onaracak.