Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati liderine siyasilerden taziye mesajı!

İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç, hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 11:26
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 11:26

Hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati liderine siyasilerden taziye mesajı!

İsmailağa Cemaati’nin lideri Hasan Kılıç, dün vefat etti. Vefat haberi ise İsmailağa Cemaati’nin resmi sosyal medya hesabı X’ten duyuruldu. 

Mahmud Efendi’nin vefat etmesinin ardından cemaatin başına Hasan Kılıç geçerken, Kılıç da 94 yaşında hayatını kaybetti. Sosyal medya hesabında Şeyh Hasan Efendi Hazretleri’nin vefatı duyurulurken, çok sayıda yetkiliden taziye mesajı geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı yayımladı. Yalnızca Numan Kurtulmuş değil, aynı zamanda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Hasan Kılıç için şöyle bir mesaj yayımladı: 

 "Ülkemizin manevi büyüklerinden, İslam yolunda çok sayıda talebe yetiştiren Hasan Kılıç Hocaefendiye Allah'tan rahmet diliyorum.” 

Irak’ta tercüman eşliğinde sorulara yanıt vermesiyle gündem olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Hasan Kılıç’a sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı. İslam dünyasına binlerce talebe yetiştiren Hasan Kılıç’a taziye dileklerini ileten Erbaş, “mekanı cennet, makamı ali olsun” ifadelerini kullandı. 

İsmailağa lideri Hasan Kılıç kimdir? 

Mahmud Efendi'nin vefatının ardından cemaatin başına geçen Hasan Kılıç, 1930 Trabzon Çaykara doğumlu olan Hasan Kılıç, doğduğu köyde eğitim hayatına başladı. Eğitim hayatı boyunca manevi derslerini Nuri Efendi isimli bir din hocasından alan Hasan Kılıç, 10 yaşında hafız oldu. Daha sonra ise hem eğitim hem de çalışma hayatını sürdürdü. Bir yandan Arapça da öğrenen Kılıç, Of’a Hacı Dursun Efendi’den eğitim almaya gitti. 2 yıl Arapça eğitiminin ardından İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Efendi ile tanıştı. Mahmut Efendi’nin (Mahmut Ustaosmanoğlu) vefatının ardından da 23 Haziran 2022 tarihinde cemaatin yeni lideri oldu.