Havran’da keklikler doğal yaşam alanlarına salındı
Etkinlik ve katılımcılar
Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Havran’da düzenlenen Keklik Salım Programı kapsamında, yetiştirilen keklikler doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Programa Havran Kaymakamı Muhammed Evlice, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Burak Yeşiltaş ve ilçe protokolü katıldı.
Programın amacı ve önemi
Etkinlikte, doğal yaşamın korunması ve biyolojik çeşitliliğin desteklenmesi amacıyla yapılan çalışmaların önemi vurgulandı. Programın, yaban hayatının desteklenmesi ve türlerin yaşam alanlarında sürdürülebilir şekilde varlıklarını sürdürmesine katkı sağlamayı hedeflediği belirtildi.
Yetkililer, biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmaların ilgili kurumların iş birliğiyle sürdürüldüğünü kaydetti.
HAVRAN’ DA, DOĞAL YAŞAMIN KORUNMASI VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİN DESTEKLENMESİ AMACIYLA DÜZENLENEN KEKLİK SALIM PROGRAMI KAPSAMINDA KEKLİKLER DOĞAL ORTAMLARINA SALINDI. PROGRAMA İLÇE PROTOKOLÜ DE KATILDI.