Hatay'da prefabrik Uzun Çarşı Kurban Bayramı alışverişine ev sahipliği yaptı

Deprem sonrası Antakya'da kurulan prefabrik Uzun Çarşı, Kurban Bayramı alışverişinde yoğun ilgi gördü; esnaf ve vatandaşlar geleceğe umutla bakıyor.

Yayın Tarihi: 26.05.2026 10:59
Güncelleme Tarihi: 26.05.2026 11:22

Hatay'da prefabrik Uzun Çarşı Kurban Bayramı alışverişine ev sahipliği yaptı

Hatay'da prefabrik Uzun Çarşı Kurban Bayramı alışverişine ev sahipliği yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören Antakya'daki tarihi Uzun Çarşı'nın yerine, Hatay Valiliği tarafından Haraparası Mahallesi'ne kurulan prefabrik Uzun Çarşı, Kurban Bayramı öncesi yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Tarihi çarşının ihya ve inşa süreci sürerken, hem esnaf hem de vatandaşlar gelecek bayramı Uzun Çarşı'da karşılamayı umut ediyor.

Esnaf memnuniyeti ve yoğunluk

Çarşı esnaflarından Rukiye Doğru, "Bayram yoğunluğu çok iyi ve iki gündür çok yoğunluk var, esnaf olarak çok memnunuz. Eski çarşımız daha güzeldi, inşallah en kısa zamanda eski Uzun Çarşı’ya taşınacağız. Bugün de arife günü; insanlarımız tıklım tıklım geliyor, alışverişlerini de yapıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşların alışveriş deneyimi

Alışveriş yapan vatandaşlardan Mustafa Doğrucan, "Arife günü gayet güzel bir yoğunluk var, mutluyum. İnsanlar bayram alışverişlerini yapıyorlar, bayramlarda seyranlarda, misafirliğe gidiyorlar. Ben de bayram alışverişi yaptım, bayram kıyafetleri aldım. Eski bayramlar gibi olur mu bilmiyorum ama bu bayramın güzel geçeceğini düşünüyorum. İnsanlar zamanla yarışıyor, hemen bayram alışverişini yapıyorlar" dedi.

Gelecek beklentileri

Uzun Çarşı'da kömbe yapan esnaflardan Şahap Fansa ise çarşıdaki hareketliliğe dikkat çekerek, "Bayram kömbesi yapıyorum, bayağı bir yoğunluk var. İki bayram arası durgunluk olur ama şu anda 3 ila 4 gündür bayağı bir yoğunluk var. Valimizden Allah razı olsun, böyle güzel bir yer yapmışlar. Burası geçici olmasına rağmen, yıkılacağı için üzülüyorum. Uzun Çarşı da bitmek üzere Allah’ın izniyle, en kısa zamanda eski Uzun Çarşı’mıza kavuşacağız. Bizler Uzun Çarşı’da olmasak Uzun Çarşı da olmaz. Hatay’ın insanı, bayramı hissedelim, o yoğunluk olsun diye bayram alışverişini son güne saklar. Bu sene güzel bir bayram geçecek; esnafa destek olsun diye gelenler de var. Bu yoğunluğu bayramda da bekliyoruz. Yeni çarşımız çok güzel ve çok temiz. Bu sene bayram daha güzel geçecek" ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, prefabrik Uzun Çarşı şu an için hem ticari hareketlilik sağlıyor hem de deprem sonrası normalleşme sürecinin bir göstergesi olarak esnaf ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

DEPREMİN YARALARININ SARILDIĞI HATAY'DA AFETZEDE VATANDAŞLAR, KURBAN BAYRAMI ALIŞVERİŞİ İÇİN...

DEPREMİN YARALARININ SARILDIĞI HATAY'DA AFETZEDE VATANDAŞLAR, KURBAN BAYRAMI ALIŞVERİŞİ İÇİN PREFABRİK UZUN ÇARŞI'YA AKIN ETTİLER. KURBAN BAYRAMI'NIN ARDINDAN İHYA VE İNŞA SÜRECİ DEVAM EDEN UZUN ÇARŞI'DA AFETZEDE ESNAFLAR, GELECEK BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ YENİ UZUN ÇARŞI’DA YAPMAK İSTİYORLAR.

DEPREMİN YARALARININ SARILDIĞI HATAY'DA AFETZEDE VATANDAŞLAR, KURBAN BAYRAMI ALIŞVERİŞİ İÇİN...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.