DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 -0,04%
ALTIN
5.920,18 -0,38%
BITCOIN
3.683.307,19 2,68%

Hatay'da depremde kolunu kaybeden genç, streç filmle sabitlediği bagetle bateri çalıyor

6 Şubat 2023 depreminde sol kolu dirsek üzerinden ampute edilen 18 yaşındaki Tuncay İnat, streç filmle baget sabitleyerek bateri çalıyor ve bir grup kurdu.

Yayın Tarihi: 29.09.2025 11:08
Güncelleme Tarihi: 29.09.2025 11:30

Hatay'da depremde kolunu kaybeden genç, streç filmle sabitlediği bagetle bateri çalıyor

Hatay'da depremde kolunu kaybeden genç, streç filmle sabitlediği bagetle bateri çalıyor

SALİM TAŞ

Tuncay İnat, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerinde ailesiyle Antakya'nın Ekinci Mahallesi'ndeki evlerinde bulunurken yaralandı. Deprem sırasında üzerine çatıda bulunan su deposu düşen İnat ağır yaralandı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan ameliyatla İnat'ın sol kolu dirsek üzerinden ampute edildi. Ardından Adana ve Mersin'deki tedavi süreçlerini geçirdi.

Müziğe tutunma ve adaptasyon

Tedavi sürecinin ardından müziğe yönelen 18 yaşındaki İnat, yıllardır hayalini kurduğu bateriyi satın aldı. Sol koluna streç filmle sabitlediği bagetle kendi başına bateri çalmayı öğrenen İnat, düzenli çalışmalarla baget sardığı kolunu daha etkin kullanmaya başladı.

İnat, AA muhabirine verdiği söyleşide, "Sol kolum olmadan bateri çalmanın tabii ki zorlukları ve yapamadığım hareketleri var. Ben onları yapmak için daha sıkı çalışıyorum. Normalde çalışmam gereken neyse ben iki üç katını yaparak o seviyelere geliyorum. Bunu bir engel olarak görmüyorum. Hatta normal insanlar gibi yapabildiğim için çok daha moral oluyor bana. Müzik iyileşme sürecime çok katkı sağladı. Bana bir kolon gibi destek oldu diyebilirim. Müzik insana fiziksel, psikolojik, her açıdan destek oluyor." dedi.

İnat, ilk zamanlarda çevresindekilerin koluna sardığı bagetle bateri çalmasına şaşırdığını, çalabildiğini gördüklerinde duygulandıklarını belirtti. Kendisine hayata bağlayan müziği profesyonel olarak sürdürmeyi hedeflediğini ve arkadaşlarıyla kurduğu grupla güzel işler yapmak istediğini söyledi.

Arkadaşlarından destek

Grubun gitaristi Bilal Bozkuş (18), Tuncay'ın her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, "İlk başlarda 'Tek kolumla bateri çalabilir miyim?' diye çok korktu. Sonra internette tek kolu olan insanların bateri çalabildiğini görünce kendine güvendi ve Tuncay onlardan daha güzel çalmaya başladı." dedi.

Bas gitaristi Ahmet Karadağ (18) ise Tuncay'ın azmi ve yeteneğiyle fiziksel engelini aşmayı başardığını kaydetti.

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde sol kolunun büyük bölümünü kaybeden 18 yaşındaki Tuncay...

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde sol kolunun büyük bölümünü kaybeden 18 yaşındaki Tuncay İnat, yaşadığı tüm zorluklara rağmen müzikle hayata tutunmaya çalışıyor.

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde sol kolunun büyük bölümünü kaybeden 18 yaşındaki Tuncay...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı