Harkiv’deki Saldırı Sonucu 10 Yaralı
Ukrayna'nın Harkiv şehrinde, Rus ordusunun bir apartmanı güdümlü bir bombayla hedef alması sonucu 10 kişinin yaralandığı bildirildi.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, bu saldırının kınanması gerektiğini belirtti. "Rusya'nın bu tür saldırılarının durması için Ukrayna, dünyadan, ortaklarından gerekli ve en önemlisi yeterli yardımı almalı," diyen Zelenskiy, tüm dünya liderlerinin durumu tam olarak anladığını, fakat kararlılığın önemine vurgu yaptı.
Belediye Başkanı ve Askeri İdare Başkanı Açıklama Yaptı
Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov da olayla ilgili yaptığı açıklamada, yaralananlar arasında 13 yaşındaki bir çocuğun bulunduğunu duyurdu.
Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergiy Popko ise sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, bu gece Rusya’nın Kiev’e yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısı denemesi gerçekleştirdiğini ifade etti. Popko, hava saldırısı alarmının 5 saatten fazla sürdüğünü ve Kiev çevresinde yaklaşık 15 İHA'nın düşürüldüğünü belirtti.
Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya'nın düzenlediği bu saldırıda 105 "Şahed" İHA kullanıldığını, 78 İHA'nın düşürüldüğünü ve diğerlerinin elektronik harp sistemleri müdahalesi sonucu kaybolduğunu bildirdi.